Japanski trikovi za sređivanje malih kućnih nezgoda

Ako im čaša padne na pod i razbije se u stotinu komada, Japanci ne posežu za usisavačem. Umesto toga preko krhotina pređu komadom hleba, koji „uhvati“ sve komadiće stakla ili porculana (a isto to rade i vlažnom vatom). Sve uviju u novinski papir i bace u kantu.

Ovakvim trikovima, koji se prenose s kolena na koleno, u Japanu su posvećene brojne televizijske emisije. Primera radi, ogrebani disk na kojem se nalaze neke porodične fotografije ili album omiljenog benda spasavaju tako što ga lagano natrljaju običnom pastom za zube, a zatim isperu vodom.

Evo još nekih malih trikova

Manje mrlje na zidovima, npr. one od dima ili dečjih bojica, možete kao gumicom obrisati dan-dva starim belim hlebom.

Testo za peciva se neće lepiti za valjak ako preko njega navučete komad stare najlonske čarape. Tragove hemijske ili markera na koži istrljajte vlažnom kesicom crnog čaja.

Jaje koje se razlilo po podu obilno pospite solju, sačekajte deset minuta i pokupite ga papirnim ubrusom.

Ukoliko se svaki put mučite s uvlačenjem konca u iglu, odsečeni kraj konca provucite jedanput ili dvaput kroz četkicu laka za nokte, pa ga uvaljajte palcem i kažiprstom. Začas će se osušiti i kraj konca biće dovoljno čvrst da ga uvučete u iglu.NITI jedan prekid nije lijep, ali postoji razlika između obzirnog i sasvim bezobzirnog prekida. Ovo su neki od najgorih načina na koji možeš dečku priopćiti da više niste zajedno.

Izvor: ženskikutak.rs

Pogledajte još