Deset razloga zašto je dobro biti nenašminkan

1. Vaše pore dišu
Šminka je puna raznih vrsta hemikalija koje imaju negativan uticaj na kožu, zapušavaju pore i povećavaju rizik za pojavu akni i upala.
"Ako imate taj problem, dopustite koži da diše nekoliko dana i odmah ćete se osećati bolje", savetuje blogerka Džemi Feldman.

2. Vreme za skidanje šminke
Iako smo naučeni da šminku s lica skidamo tek pre odlaska na spavanje, bolja solucija je da je uklonite čim dođete kući. Uveče ste već umorni i jedva čekate da legnete u krevet pa možda niste uvek dovoljno temeljni.

3. Mrlje od šminke
Ako se odlučite na dan bez šminke, nećete da se brinete da li se razmazala maskara, olovka za oči ili imate nejednako namazane obraze rumenilom.

4. Kupanje
Neke žene od šminke ne odustaju ni u letnim mesecima, a zamislite šta se događa kada izađu iz mora s kompletnim make up-om i koliko koža pati na vrućinama.

5. Spavanje kod dečka
Ako ste odlučili da ostanete kod dečka i zaspali ste kasno sa šminkom, ujutro ćete se probuditi s mrljama koje bi dragog mogle i da uplaše. Pokažite svoje pravo lice i uživajte.

6. Trljanje očiju
Možete bez straha nesvesno da protrljate oči na poslu a da ne trčite odmah do ogledala kako biste proverili stanje.

7. Spavanje
Ako ne brinete oko šminkanja i preprema pre odlaska iz kuće ujutro, imate barem desetak minuta više za spavanje.

8. Zdravije oči
Šminkanjem možete da zaradite bakterije koje mogu da uzrokuju stanja poput konjuktivitisa.

9. Komplimenti pljušte
Nemojte da se iznenadite ako nakon nekoliko dana bez šminke dobijete kompliment da zapravo odlično izgledate, posebno kada se koža malo odmori i obnovi.

10. Bez brige
Ako se odlučite na ovaj potez, nemojte da se brinete. Neće se dogoditi nikakva katastrofa, neće vas svi gledati u čudu i preživećete dan bez šminke s osećanjem slobode na kraju.

Izvor: Tportal
Foto: Morguefile

Pogledajte još