Francuski predsednik raskinuo sa Valeri Trierveler

0

Predsednik Francuske Fransoa Oland saopštio je danas da se rastao od svoje dugogodišnje partnerke Valeri Trierveler, posle afere sa skoro 20 godina mlađom glumicom Žili Gaje.

Napominjući da se obraća kao običan građanin, Oland (59) je za agenciju Frans pres rekao da je okončao vezu s Valeri Trierveler.

Iako Trierveler nije udata za Olanda, ona je kao prva dama obavljala funkcije od njegovog izbora 2012. godine.

Trierveler će sutra, bez titule prve dame, otputovati u Mumbaj u humanitarnu misiju udruženja Akcija protiv gladi, a i Oland u SAD 11. februara u novom emotivnom statusu, napominje list “Žurnal di dimanš”, koji je među prvima i javio da će francuski predsednik danas saopštiti odluku o raskidu.

“Žurnal di dimanš” piše da je predsednički par u četvrtak regulisao “modalitete razlaza” tokom ručka i da su se Oland i Trierveler dogovorili da ona u prvo vreme nastavi da stanuje u njihovom zajedničkom stanu u 15. pariskom arondismanu.
Trirveler bila je početkom januara nedelju dana u bolnici zbog nervne iscrpljenosti i niskog krvnog pritiska, posle obelodanjivanja izveštaja u medijima da je Oland u ljubavnoj vezi sa glumicom.

Francuski predsednik je priznao da oni kao par prolaze kroz “bolne trenutke” i obećao je da će razjasniti situaciju pre posete SAD 11. februara.

Oland, koji se nikada nije ženio, ostavio je prethodnu partnerku, Segolen Rojal, funkcionerku Socijalističke partije i predsedničkog kandidata 2007, posle njenog izbornog poraza od Nikole Sarkozija i započeo zajednički život sa Trierveler.

Foto: Beta/AP Photo/Jacques Brinon
Izvor: Blic

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.