Francuski predsednik raskinuo sa Valeri Trierveler

Napominjući da se obraća kao običan građanin, Oland (59) je za agenciju Frans pres rekao da je okončao vezu s Valeri Trierveler.

Iako Trierveler nije udata za Olanda, ona je kao prva dama obavljala funkcije od njegovog izbora 2012. godine.

Trierveler će sutra, bez titule prve dame, otputovati u Mumbaj u humanitarnu misiju udruženja Akcija protiv gladi, a i Oland u SAD 11. februara u novom emotivnom statusu, napominje list "Žurnal di dimanš", koji je među prvima i javio da će francuski predsednik danas saopštiti odluku o raskidu.

"Žurnal di dimanš" piše da je predsednički par u četvrtak regulisao "modalitete razlaza" tokom ručka i da su se Oland i Trierveler dogovorili da ona u prvo vreme nastavi da stanuje u njihovom zajedničkom stanu u 15. pariskom arondismanu.
Trirveler bila je početkom januara nedelju dana u bolnici zbog nervne iscrpljenosti i niskog krvnog pritiska, posle obelodanjivanja izveštaja u medijima da je Oland u ljubavnoj vezi sa glumicom.

Francuski predsednik je priznao da oni kao par prolaze kroz "bolne trenutke" i obećao je da će razjasniti situaciju pre posete SAD 11. februara.

Oland, koji se nikada nije ženio, ostavio je prethodnu partnerku, Segolen Rojal, funkcionerku Socijalističke partije i predsedničkog kandidata 2007, posle njenog izbornog poraza od Nikole Sarkozija i započeo zajednički život sa Trierveler.

Foto: Beta/AP Photo/Jacques Brinon
Izvor: Blic

Pogledajte još