Janukovič ponudio Kličku mesto vicepremijera, premjersku fotelju Jatsenjuku

Predsednik Viktor Janukovič organizovao sastanak kako bi sklopio primirje, a opozicija zatražila njegovu ostavku. Ukrajinski predsednik Viktor Janukovič u subotu će obaviti nove razgovore s opozicionim liderima, dok je ministar unutrašnjih poslova nazvao demonstrante ekstremistima, javlja BBC.

Janukovič je ranije rekao da će napraviti ustupke kako bi se okončala kriza u zemlji, obećavši rekonstrukciju vlade i izmenu spornih zakona o kažnjavanju protestanata.

Međutim, jedan od vođa opozicije, Vitalij Kličko koji je takođe pozvan na sastanak, kazao je da sada demonstranti žele da predsednik podnese ostavku.

Do sastanka Janukoviča s opozicijom došlo je nakon što su demonstranti nakratko okupirali ministarstvo energetike u Kijevu, a protesti se nastavljaju i u drugim gradovima širom Ukrajine.

Ranije je ukrajinski ministar unutrašnjih poslova Vitalij Zaharčenko za nerede okrivio radikalne grupe. "Događaji poslednjih dana u ukrajinskom glavnom gradu pokazali su da su naši napori ostali bez rezultata", rekao je.

"Napustite radikalne grupe i sklonite se na sigurno mesto", poručio je ministar u saopštenju. "Svi oni koji ostanu na Majdanu i u okupiranim zgradama smatraće se članovima ekstremističkih grupa", rekao je.

Izvor: Dnevnik.hr
Foto: AP Photo/Mykhailo Markiv, Pool

Pogledajte još