Dačić: Izbori najbolje rešenje

0

Predsednik SPS i premijer Ivica Dačić kaže da poštuje stav SNS i da bez dvoumljenja smatra da je najbolje rešenje raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.

Foto: Slobodan Miljević / Beta-Vlada Srbije

Tako bi se, kako navodi, dobio novi politički legitimitet Vlade da vodi zemlju.

“Nisam pomišljao da opstruišem ovu odluku. Vlada Srbije će na sednici predložiti predsedniku Srbije (Tomislavu Nikoliću), uz obrazloženje, da se raspusti skupština i da se raspišu vanredni izbori. Treba da učinimo maksimum da vanredni izbori ne ugroze reforme u Srbiji, pregovore sa EU i dijalog sa Kosovom”, rekao je Dačić.

Nakon sednice Glavnog odbora SPS-a, Dačić je rekao da odluka o vanrednim izborima ne treba da baci senku na rezultate koje je Vlada postigla poslednjih 18 meseci, jer je ona “radila veoma dobro”.

Dačić je dodao da ni za SPS nema bojazni da izađe na izbore jer je i za tu stranku “ovo dobar momemant”.

On je dodao da na današnjoj sednici nije bilo reči o nekoj budućoj Vladi, jer bi ti bilo “nerealno u ovom momentu”, ali je dodao da je SPS imao dobru saradnju sa koalicionim partnerima i da je plan da se prvo razgovara sa njima o sastavu nove Vlade.

SPS će na izbore izaći u istoj koaliciji, odnosno sa Jedinstvenom Srbijom i Partijom ujedinjenih penzionera Srbije.

“Ovo je jedina koalicija koje je opstala na političkoj sceni od 2000. godine i očekujem najbolje rezultate za nju”, rekao je Dačić.

Dačić je naveo da je 29. januar poslednji rok za raspisivanje izbora kako bi oni bili održani 16. marta, za kada je zakazano glasanje i na lokalnim izborima u Beogradu, Pećincima i Negotinu.

“Nakon što bude raspuštena skupština, Vlada će raditi u tehničkom mandatu ali se to neće odraziti na političku stabilnost zemlje, što je poruka i za partnere iz inostranstva”, rekao je Dačić.
Na sednici su, osim lidera SPS Ivice Dačića bili i Slavica Đukić Dejanović, Aleksandar Antić, Branko Ružić, Milutin Mrkonjić, Dušan Bajatović.

Dačić je juče izrazio očekivanje da vanredni parlamentarni izbori neće usporiti evropski put Srbije i dijalog izmedju Beograda i Prištine, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Ranije danas predsedništvo SNS odlučilo je da se ide na vanredne parlamentarne izbore koji bi trebalo da budu održani zajedno sa beogradskim 16. marta.


B92

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.