Čudotvorni lek za masnu kosu krije se u kuhinji

0

Šampon od praška za pecivo posebno se preporučuje osobama koje imaju problema s mašćenjenjem kose, budući da ovaj sastojak isušuje.

Iako na tržištu danas postoji nebrojeno vrsta šampona namenjenih svim tipovima kose i vlasišta, sve je više žena koje se okreću organskim proizvodima pa neretko posežu za receptima svojih baka kako bi im kosa bila blistava i zdrava.

Jedan od svakako najboljih sastojaka za domaći šampon je prašak za pecivo. Njegova najveća prednost je to što vas u trenutku rešava peruti i različitih nečistoća koje su posledica uticaja svakakvih hemikalija koje svakodnevno nanosite na svoju kosu, piše metro-portal.hr

Šampon od praška za pecivo posebno se preporučuje osobama koje imaju problema s mašćenjenjem vlasišta, budući da ovaj sastojak isušuje. Sve što treba da učinite kako biste pripremili vaš organski šampon je pomešati pola šoljice praška za pecivo s tri čaše vode. Navedena smesa biće vam dovoljna za nekoliko pranja, a možete je držati u plastičnoj kutijici.

Ukoliko biste radije svaki put pripremali novu smesu, pomešajte svega jednu kašičicu praška za pecivo i jednu šolju vode. Smesu pre upotrebe dobro protresite i nanesite na teme tako da smesu doslovno utrljate prstima poput masaže.

Nakon što ste naneli svoj domaći šampon, isperite prašak za pecivo s pola šoljice jabukovog sirćeta. Ukoliko vam se čini da bi miris siurćeta bio prejak, možete pomešati samo kašičicu sirćeta i šoljicu vode i time isprati svoje teme.

Možda ćete primetiti kako vaša kosa ispočetka možda malo čudno reaguje na ovu kombinaciju praška za pecivo i sirćeta, ali ne brinite jer će sve doći na svoje nakon nekoliko dana. Reč je o tome što je vaš komercijalni šampon, zbog hemikalija koje sadrži, uništio jedan sloj vašeg temena koji je zaslužan za prirodna ulja koja hrane kosu.

Takođe, ako ste do sada svakodnevo prali kosu, više to nemojte činiti bilo da koristite prirodni ili komercijalni šampon. Pranje kose svaki treći dan pomoći će vam da vaša kosa i teme budu zdravi.

Izvor: Cure.ba

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.