Vujošević: Iz ove teške situacije izaći ćemo jači!

“Mi ćemo naći način kako da iz ove teške situacije izađemo jači i da nastavimo sa dobrim igrama i rezultatima. Sigurno da će svi ostali igrači morati da ulože još napora i energije, da se ujedine kako bi nadomestili odsustvo kapitena, da svako preuzme deo odgovornosti u svim segmentima igre”, rekao je Vujošević za klupski sajt.

Košarkaši Partizana sutra od 20.30 u hali Pionir igraju protiv MZT Skoplje, utakmicu 18. kola Jadranske lige. Crno-beli su treći na tabeli sa 13 pobeda i četiri poraza, a makedonski tim zauzima 11. mesto na tabeli sa sedam pobeda i 10 poraza.

“Makedonski šampion je u odnosu na početak sezone isfiltrirao tim. Dolaskom novog trenera, došlo je i novih šest igrača. Ekipa igra dobro i na poslednje dve utakmice su pokazali da imaju kvalitet i za ozbiljniji rezultat, što je za nas dovoljno dobro upozorenje. Podigli su prag timske igre“, rekao je on.

Kapiten Partizana Dragan Milosavljević je zbog teške povrede kolena završio sezonu. On je u četvrtak, tokom utakmice sa Makabijem u Tel Avivu, pokidao prednje ukrštene ligamente kolena. Milosavljević je treći igrač Partizana kome se to dogodilo, posle Davisa Bertansa I Lea Vestermana.

“Sigurno je da nas čeka izuzetno težak meč zbog niza okolnosti. Oni imaju velike aspiracije da se uključe u borbu za Kup Evrope, a stvari koje nas prate u ovim trenucima su povrede. Ono što nam je svima najteže palo je povreda Dragana Milosavljevića”, rekao je trener šampiona Jadranske lige.

“Vidim da ima mnogo zabrinutih oko zdravstvenog statusa naših igrača, koji idu toliko daleko da se bave i analizom trenažnog procesa. A ima i onih nervoznih koji svojim ponašanjem i izjavama žele da doprinesu, iz njima znanih razloga, da ova za nas komplikovana situacija bude još teža”, dodao je Vujošević.

Utakmica za duel Partizana i MZT-a prodavaće se sutra od 17,30 do početka meča na blagajni hale Pionir, po ceni od 200 dinara za tribine i 400 dinara za parter.