Konačno zima: Još jedan ledeni dan u Srbiji

Vetar slab i umeren ujutru i pre podne severozapadni, posle podne istočni i jugoistočni.

Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda Srbije, jutarnja temperatura biće od minus 18 do minus osam, a najviša dnevna od minus osam do minus tri stepena.

U Beogradu će jutro u nižim delovima grada maglovito, tokom dana pretežno oblačno, suvo i hladno.

Vetar slab i umeren, ujutru i pre podne severozapadni, posle podne jugoistočni. Jutarnja temperatura od minus 12 do minus osam, a najviša dnevna oko minus četiri stepena.

U utorak i sredu jutro će biti hladno sa umerenim i jakim mrazem, a i tokom dana temperatura će biti ispod nula (ledeni dani). U utorak posle podne i u sredu biće oblačno, mestimično sa snegom.

U četvrtak će biti suvo uz delimično razvedravanje. Zatim će do kraja perioda biti oblačno, toplije, mestimicno sa kišom, u planinskim predelima i u Timočkoj i Negotinskoj krajini sa snegom.

Od četvrtka biće vetrovito sa umerenim i jakim južnim i jugoistočnim vetrom.

U Srbiji je jutros najhladnije na Kopaoniku, gde je u sedam časova izmereno minus 12 stepeni, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Na Crnom Vrhu, Zlatiboru i u Sjenici izmereno je minus 11 stepeni, a u Zrenjaninu, Banatskom Karlovcu, Sremskoj Mitrovici, Dimitrovgradu i Vranju minus osam stepeni.

Na Paliću, u Somboru, Novom Sadu, Kikindi, Loznici, Kragujevcu, Smederevskoj Palanci, Velikom Gradištu, Kraljevu, Kuršumliji, Kruševcu, Chupriji, Nišu, Leskovcu i Zaječaru izmereno je minus sedam, a u Valjevu, Beogradu, Negotinu i Požegi minus šest stpepeni.

Slab sneg trenutno pada u Smederevskoj Palanci, a visina snega je najveća u Negotinu, gde iznosi 33 centimetra.

U Sjenici su izmerena 32 centimetra snega, u Zaječaru 23, na Paliću i u Somboru 17, Beogradu, Velikom Gradištu i na Kopaoniku 16, Banatskom Karlovcu i na Zlatiboru 15, a u Loznici 12 centimetra.

U Novom Sadu, Zrenjaninu, Smederevskoj Palanci i Kraljevu, izmereno je 10 centimetara snega, Kikindi i Valjevu devet, Dimitrovgradu i Vranju osam, Sjenici i Leskovcu sedam, Požegi, Kuršumliji i Kruševcu šest, Sremskoj Mitrovici pet, Nišu četiri, a u Ćupriji tri centimetra.

Izvor: Novimagazin
foto: Jovan Nedeljkov

Pogledajte još