Lepote putovanja vozom: Pogledajte neke od najneverovatnijih ruta

Rocky Mountaineer

Ovim vozom možete stići od Vankuvera do Kalgarija i njega najčešće koriste turisti. Može da preveze 10 hiljada putnika, a od 1990. godine do danas prevezao je preko 100 hiljada godišnje. Tokom putovanja možete da vidite predivne pejzaže, planine, ledene glečere, kanjone i jezera.


Slika: Flickr/Sébastien Launay

The Bernina Express

Ovim vozom možete brzo stići od St. Morisa u Švajcarskoj do Tirana u Italiji za samo dva i po sata. Ovo je pomalo i jeziva ruta, jer je pruga izgrađena na stenovitom terenu. Proćićete kroz 55 tunela i prećićete 196 mostova. Idealan je ukoliko putujete tokom proleća.


Slika: Flickr/Terry Kearney

Conway Scenic Railroad

Ova ruta, od Severnog Konveja do Nju Hempšira, postoji od 1870. godine. Prećićete razne strmine, planine i guste šume.


Slika: Flickr/Ron Reiring

Alaska Railroad

Put ovim vozom traje šest dana i imaćete priliku da vidite sve lepote Aljaske. Videćete planine, šume i obalu. Prizori su neverovatni!

Slika: Flickr/Steve Duncan

Glacier Express

Od Zermata do St. Morisa stićićete za samo osam sati i prećićete skoro 290 kilometara.Tokom puta prećićete 250 mostova i 91 tunel. Nezaboravno!


Slika: Flickr/Martha de Jong-Lantink

The California Zephyr

Ukoliko putujete ovim vozom videćete više od pola Kalifornije. Ruta je dugačka 4024 kilometra i put traje malo duže od dva dana. Videćete reku Kolorado, pustinju u Nevadi i Sijera Nevada planine. Ovo je jedna od najdužih ruta.


Slika: Flickr/Loco Steve

The Southwest Chief

Ovim vozom možete putovati od Los Anđelesa do Čikaga. Proći ćete kroz pustunju, Nju Meksiko, Kanzas, Misura, Ajovu i Ilinois.


Slika: Flickr/Sheebly

J.P.