Koji ste tip udavače?

Problem žena 21. veka leži u tome što one veruju da u svetu postoji savršen muškarac koga će pronaći samo ako ga neprestano budu tražile. Nikada im ne pada na pamet da je onaj koga imaju kraj sebe najbolje što se može naći. Zato stalno proviruju iza ćoška, ​​uverene da ih baš tamo čeka samo njihov gospodin Pravi. Da bi pomogli ženama da izbegnu ovaj scenario, američki porodični terapeuti su identifikovali pet novih tipova udavača 21. veka. To može da vam posluži kao putokaz kako izvući maksimalnu korist iz svog solo statusa.

Profesionalna usamljenica

Profil ličnosti: Čim okončate jednu vezu, odmah počnete da se ponašate u stilu "sama sam i time se dičim". Stalno pričate o tome kako je život neudatih dama sjajan, dok su udate, kao po nekom nepisanom pravilu, večito nesrećne.
Često kažete: Više mi neće trebati ove tange, kupujem pamučne gaćice!
Retko kažete: Čestitajte mi, sama sam punih godinu dana!
Šta kažu psiholozi: Vi ste dovoljno pametni da shvatite da muškarci ne bi trebalo da budu vaš centar sveta, ali ipak želite da imate jednog kraj sebe. Volite da vas drugi vide kao nezavisnu ženu, ali netremice vrebate podobnog kandidata za svog "večnog partnera". Crpite samopoštovanje iz svake veze.
Savet plus:
Uložite što više truda i vremena u druge aspekte svog života. Ako pored sebe uvek imate muškarca, mnogo propuštate u istraživanju sopstvene ličnosti. Pokušajte da ostvarite ležernu vezu umesto što se svim srcem i telom bacate u svaki ljubavni odnos. Kada počnete da se viđate s novim muškarcem, postavite sebi rok od četiri nedelje tokom kojeg će reč "stalna veza" biti izbačena iz vašeg rečnika.

Neprobirljiva očajnica

Profil ličnosti: Veče bez muškarca je za vas kao Nova godina bez šampanjca. Nikada ne napuštate noćni klub rano za slučaj da se "gospodin Pravi" ili makar "gospodin Potpuno Pogrešni" pojavi u poslednji čas.
Često kažete: Još samo pet minuta, mislim da sam ga upecala.
Retko kažete: Večeras je kod mene ženski party.
Šta kažu psiholozi: Imate manjak samopouzdanja. Ne osećate se dobro u sopstvenom društvu zbog toga što ste stalno nesrećni i nezadovoljni sobom. Osećate se prazno i ​​tražite muškarca da popuni tu emocionalnu prazninu. Ali, muškarci umeju na kilometar nanjušiti vaš očaj, pa vas iskorišćavaju i tako vas čine još ranjivijom.
Savet plus: Prestanite da lovite muškarce tako da se jednom nedeljno bavite nečim u čemu oni ne učestvuju. Napravite pakt s najboljom prijateljicom, obavežite je da vas odvede sa zabave sat vremena pre kraja da ne biste ostali da čistite "otpad". Nikad ne prihvatajte vezu na prvom sastanku. Obratite pažnju na neprobirljive očajnice oko sebe da biste s distance uvideli koliko takvo ponašanje ne zaslužuje trud.

Večito nezadovoljna

Profil ličnosti: Vi možda imate stalnog partnera, ali sve vreme motrite da li će naići neka bolja prilika. Nikada niste zadovoljni onim što imate, i ne ustručavate se da tražite "hleba preko pogače".
Često kažete:
Moj dečko me ne razume.
Retko kažete: Toliko sam srećna što sam s tim i tim
Šta kažu psiholozi: Ne znate da uživate ​​u trenutku, već neprestano maštate o svetlijoj budućnosti. Vaše nezadovoljstvo je uslovljeno niskim pragom tolerancije za svakodnevne, obične stvari u vezi. Obožavate romantiku, ali ne znate da raspirite strasti. Čim pronađete novog partnera, počećete da vrebate sledećeg.
Savet plus:
Napravite spisak svih pozitivnih aspekata vaše veze i zakačite ga na vidno mesto u stanu. Isprobajte novu seksi tehniku ​​s partnerom jednom-dvaput mesečno. Nagovestite mu da biste voleli malo romantike, a on će uvek biti voljan da vas prati samo ako ga povedete. Kad počnete da sanjarite o drugom, idealnom muškarcu, setite se da ćete morati da perete i njegove prljave čarape.

Udata usamljenica

Profil ličnosti: I kada ste u srećnoj vezi, vi naprosto ignorišete tu činjenicu. Mada volite svog partnera, ponašate se kao slobodna devojka. Izlazite bez njega zanosno obučeni i flertuje s drugima.
Često kažete: Ne čekaj me.
Retko kažete: U subotu uveče? Neću moći, pošto je to naše intimno veče kod kuće.
Šta kažu psiholozi: Vi crpite samopoštovanje iz pažnje koju vam poklanjaju muškarci. Stalno su vam potrebni novi obožavatelji. Uzbuđuje vas i rizik, a to je opasna kombinacija pošto prenaglašeno flertovanje vodi u tuđ krevet. Hteli biste da imate sigurnost kod kuće, a uzbuđenje van nje. Tek kada izgubite muškarca, shvatate šta ste imali.
Savet plus: Da li biste trpeli da se vaš partner tako ponaša? Pozovite ga da povremeno izađete na neko novo, uzbudljivo mesto. Igrajte različite uloge: neka se on pretvara da vas ne poznaje, a vi ga zavedite seksi flertovanjem. Dogovorite se da oboje flertujete s nepoznatim ljudima, to vam možda i pojača uzbuđenje.

Prava usedelica

Profil ličnosti: Živite s mačkama. Uvereni ste da muškarci samo donose nevolje. Vi mislite da ste sami sebi dovoljni. Ali tvrdite da vam takav život odgovara. Šta tu još ima da se doda?
Često kažete: Ne večeras. Moram da četkam moje mace dok gledam seriju.
Retko kažete:
Dođi kod mene da vodimo ljubav.
Šta kažu psiholozi: Zaista uživate ​​samo kada ste sami. Ukoliko vam se muškarac udvara, odmah pomislite "zašto se gnjavim". Zaboravili ste kako se održava jedna veza i verovatno ste duboko potisnuli svoj libido i zanimanje za muškarce.
Savet plus: Izađite iz svoje čaure i vežbajte flertovanje s prijateljima. Posmatrajte kako brbljavi ljudi razgovaraju da biste ih imitirali i tako povećajte svoje samopouzdanje u društvu. Podsetite se svih prednosti veze, a ne samo nedostataka. Izađite u mešovitom društvu i povedite sa sobom prijateljicu da vas ne bude strah.

Izvor: Broj1.hr
Foto: Morguefile

Pogledajte još