Radulović osniva stranku i računa na bele listiće

"Radulović i njegov tim će odluku doneti za nekoliko dana. Razrađuju se sve opcije u tom pravcu i odluka će biti doneta po raspisivanju izbora. On smatra da je za Srbiju vrlo važno da sprovede reforme", kaže izvor “Blica”.

Spekuliše se da bi Saša Radulović sa ministrom kulture Ivanom Tasovcem, kao i sa svojim aktuelnim saradnicima Dušanom Pavlovićem (član Nove stranke Zorana Živkovića) i Aleksandrom Stevanovićem (član LDP) mogao da napravi svoju listu i sa njom na izbore izađe samostalno ili u koaliciji sa nekom od manjih stranaka.

Međutim, do izbora nove Vlade, i Radulović i njegove kolege iz aktuelne vlasti ostaće na funkcijama koje trenutno obavljaju. U Ministarstvu privrede o Radulovićevim daljim koracima kažu da će se on ponašati onako kako propisuje Zakon o Vladi. To bi u praksi značilo da se ostavka upućuje predsedniku Vlade, koji je potom prosleđuje Narodnoj skupštini, koja prima k znanju da je ministar podneo ostavku, čime mu i prestaje mandat. Međutim, pošto se očekuje da će skupština biti raspuštena najverovatnije u utorak (ako će izbori biti održani 16. marta, poslednji rok za njihovo raspisivanje je 29. januar), Radulovićevu ostavku neće imati ko da “notira” i on će, kao i ostali ministri, na funkciji ostati do izbora novog premijera i njegovog kabineta.

"Međutim, on može i da ne dolazi na radno mesto i da za obavljanje tih tekućih i tehničkih poslova ovlasti nekoga od državnih sekretara", kažu u Vladi Srbije.

DS se bori za razočarane

Kako saznaje Blic, i Demokratska stranka se bori da u kampanji dobije podršku intelektualaca i zagovornika „belih listića“ na prošlim izborima. Za sada je dogovorena koalicija sa Zelenima, a pregovara se i sa Novom strankom Zorana Živkovića.

Izvor: Blic

Foto: Beta - Slobodan Miljević

Pogledajte još