Preduzeću "EPS Snabdevanje" stiglo 40.816 prigovora na račune za struju

Kako je navedeno u saopštenju Ministarstva energetike, na današnjem prvom sastanku Posebne radne grupe, zatraženo je od EPS-a da se do narednog sastanka dopune određeni podaci, a preliminarne analize ukazuju da je problem nastao zbog greški u očitavanju i u sistemu obračuna.

Kad je reč o primedbama na račune za gas, podaci govore da je u decembru po pravilu veća potrošnja gasa u odnosu na novembar, ali postoje indicije da je i kvalitet gasa uticao na veću potrošnju u decembru 2013. godine.

Radnoj grupi će do narednog sastanka biti dostavljeni izveštaji sa gasnih hromatografa (uređaja koji mere kvalitet gasa) koji će pokazati da li su opravdane sumnje da je u većem procentu korišćen domaći gas, koji je slabijeg kvaliteta.

Pored toga, primećeno je da su sporadično, napravljeni i propusti u obračunu potrošenog gasa i da je u proračunu PDV-a bilo grešaka kod pojedinih distributera.

Posebnu radnu grupu čine predstavnici Ministarstva energetike, Agencije za energetiku i Nacionalne organizacije potrošača Srbije (NOPS), navedeno je u saopštenju.

Izvor: 24 sata
Foto: Youtube - printskrin

Pogledajte još