Srbija otvara Svetsko prvenstvo u Poljskoj pred 60.000 ljudi

Izabranici Igora Kolakovića će se naći Grupi A, u Vroclavu, sa selekcijom domaćina, Argentinom, Australijom, predstavnikom Afrike I Venecuelom.

Duel Poljske i Srbije odigraće se 30. avgusta na stadionu kapaciteta od 60.000 gledalaca. Informaciju o otvaranju Svetskog prvenstva saopštio je Miroslav Pržedpelski, predsednik Odbojkaške federacije Poljske, na konferenciji za novinare, koja je održana pre svečane ceremonije žreba.

U Grupi B koja će igrati u Katovicama igraće Brazil, predstavnik Severne i Centralne Amerike, Nemačka, predstavnik Afrike, Južna Koreja i Finska.

U Grupi C, u Gdanjsku, naći će se Rusija, Bugarska, predstavnik Severne i Centralne Amerike, predstavnik Afrike, Kina, predstavnik Severne i Centralne Amerike.

U grupi D, u Krakovu, igraće Italija, predstavnik Severne i Centralne Amerike, Iran, Francuska, predstavnik Severne i Centralne Amerike I Belgija.

Svi učesnici Mundijala biće poznati u narednih par meseci.

U prvoj fazi takmičenja, 24 reprezentacije će biti podeljene u četiri grupe sa po šest timova.

Utakmice u Grupama A i D igraće se 31. avgusta, 02, 04, 06. i 07. septembra.

Mečevi u B i C grupi igraće se 01, 03, 05, 06. i 07. septembra.

Plasman u drugu rundu izboriće po četiri selekcije iz svake grupe, koje će oformiti dve grupe (Grupe E i F) sa po osam ekipa.

Grupu E će formirati Grupa A i D, a utakmice će se igrati Lođu i Bidgošću.

S druge strane Grupu F činiće najbolje četiri reprezentacije iz Grupa B i C, a mečevi će biti igrani u Katovicama i Vroclavu.

Plasman u treću rundu obezbediće šest reprezentacija, koje će formirati dve grupe (Grupe G i H) sa po tri selekcije.

Po dve prvoplasirane selekcije iz Grupa G i H će izboriti plasman u polufinale, dok će trećeplasirane reprezentacije igrati u meču za peto mesto.

Svetsko prvenstvo u Poljskoj igraće se od 30. avgusta do 21. septembra.

Pogledajte još