Kako da uredite dom u godini zelenog drvenog konja

Ova godina je, po kineskom horoskopu, godina drvenog zelenog konja. Počeće 31. januara, a završiće se 18. februara 2015. Da biste u njoj lakše "privukli" ljubav, novac, zdravlje i prosperitet, opremite dom u skladu sa drevnom kineskom tehnikom uređenja prostora.

Budući da je reč o drvenom konju, stručnjaci za feng šui preporučuju drvene površine i prirodne materijale. Nameštaj i dekorativni predmeti od drveta privlače bogatstvo. Dom će izgledati toplije, udobnije i imaće novu energiju ako ga oplemenite i zelenom bojom. Pastelne nijanse su dobre za novi početak, jarke za brz napredak, a tamno za privođenje poslova kraju. Dovoljna je i sobna biljka pa da prizovete sreću u život, a prirodu u dom. Kombinacija braon i zelene čini da prostorija deluje izbalansirano i toplo. Otklanja stres, nervozu, daje osećaj sigurnosti i udobnosti. Obe boje su veoma prijatne za oči.

Ljubičasta je jedna od atraktivnijih u enterijeru u ovoj godini, a u kombinaciji za zelenim nijansama donosi bogatstvo i zdravlje. Zlatni, žuti i narandžasti tonovi, kada ih spajate sa svetlim i tamnoljubičastim, kao i crnom, unose notu elegancije u moderane ambijente.

Braon boja je dobra kako za zidove i podove, tako i za nameštaj, osvetljenje, dekorativne jastuke, zavese... Najpopularnije su moka, bež, kao i sve boje drveta. Odlično se uklapaju i u pretežno beo enterijer, a slažu se i sa plavim tonovima, od najsvetlijih do tirkiznih.

Nijanse drveta poželjne su baš u svakoj prostoriji, od kuhinje do kupatila. Poslednjeg dana ovog meseca oplemenite dom drvenim figuricama, možda novim braon stočićem ili tepihom i nadajte se uspešnijoj godini.

Izvor: Večernje Novosti

Pogledajte još