Zašto se srećne ljubavi raspadaju?

Mnogi naizgled srećni brakovi su zapravo samo to. Odlično maskiran dvojac koji je naučio da se smeška u javnosti i izigrava harmoničan brak, a zapravo sa milion skrivenih problema ispod površine. Stoga se sledeći put nemojte čuditi kada čujete da je razorena još jedna srećna porodica.

Razlozi zbog kojih dolazi do pucanja brakova je mnogo, a uglavnom su žene te koje pokreću priču o razvodu i okreću se boljoj budućnosti. Međutim, ni muškarci nisu imuni na mnoge probleme s kojima se susreću u braku, a ovo su najbitniji zbog kojih neretko ženi uručuju brakorazvodne papire.

Prestalo je da bude zabavno

Kad ste se upoznali, bili ste mladi i bezbrižni. Većinu vremena provodili ste zabavljajući se i maštajući o budućnosti. Uglavnom, svako ko ima dete zna da razbibriga prestaje kad počinje roditeljska odgovornost. Međutim, tužno je kad partner nije spreman da radi na tome da vrati staru čaroliju u odnos.

Seks je redak i rutinski

Gotovo da i nema osobe koja je u braku, a da se barem povremeno nije požalila na taj problem. Posao, deca i održavanje kuće su iscrpljujući. Ponekad je seks poslednja stvar koja vam je na pameti na kraju napornog dana. Ne mora da znači da je to ispravno, ali to je naprosto tako. Je li to zaista pravi razlog za razvod? Prisetite se zaveta “i u dobru i u zlu”. Nije rešenje biti u braku u kojem nema seksa, ali možete da isplanirate nešto romantično, da pobegnete na vikend od obaveza i vratite staru strast.

Muškarac više nije na prvom mestu

Naravno da nije kad su i deca prisutna. I taj prigovor dolazi od čoveka koji ima istu tu decu. On naprosto nije odrastao i ne može se pomiriti sa činjenicom da se vaš život više ne vrti samo oko njegovih potreba. Razgovarajte, izdvojite trenutke samoće za vas dvoje, vodite ljubav i potom iskreno popričajte.

Nema poštovanja

Nakon svih tih zajedničkih godina, više vas ne gleda kao samostalnu, nezavisnu i samouverenu ženu. Doduše, vaše samopouzdanje je nestalo još otkad niste uspeli da vratite liniju nakon porođaja, a porodica vam je postala važnija od karijere. Uostalom, ko se nije promenio u poslednjih petnaestak godina? I on se promenio, ali te promene ne vidi.

Teret i prigovaranje

Nažalost, prigovaranje i spoticanje u braku često mogu da postanu svakodnevica. Vama je potrebna pomoć, a on vam je ne pruža. Naposletku vi ispadnete gunđalo koje je večito nezadovoljno. Iskrena komunikacija je jedini način da rešite probleme. Posadite ga u fotelju i započnite seansu.

Izvor: B92

Pogledajte još