NS: Pronađen prostor za beskućnice

Kako je saopšteno iz kabineta gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, na njegovu inicijativu Centar za socijalni rad Grada Novog Sada i JP "Poslovni prostor“ potpisali su danas Ugovor kojim je obezbeđeno korišćenje objekta u Gajevoj ulici br. 2 za potrebe smeštaja beskućnica.

U saopštenju se ističe da će beskućnice od večeras, u toku cele zime, imati mogućnost da budu zbrinute na toj adresi koja je znatno uslovnija od lokacije u Njegoševoj ulici, gde je prethodno bio obezbeđen smeštaj za njih.

"Beskućnice će u tom objektu boraviti u periodu od 19 do 7 sati, a tokom noći jedan radnik Centra za socijalni rad će uvek biti prisutan u tom objektu", kaže se u saopštenju iz Kabineta gradonačelnika.

Prostor gde će beskućnice moći da prenoće i sklone se od hladnoće, kako se ističe, potpuno je priveden nameni, a korisnice će zaposleni iz Gerontološkog centra, koji ima Dnevnu prihvatnu stanicu za beskućnice, upućivati na navedenu adresu.

U isto vreme, kako stoji u saopštenju, potpisan je Ugovor o korišćenju objekta u Temerinskoj ulici br. 6, koji će se nakon adaptacije koristiti kao trajno rešenje za problem sa beskućnicama u Novom Sadu. Trenutno je u izradi projekat za njegovo opremanje i privodjenje nameni, jer je enterijer u izuzetno lošem stanju.

Problem sa beskućnicama u Novom sadu pojavio se pre nekoliko dana kada neki gradjani nisu dozvolili ulaz beskucnicama u prostor koji je prvobitno bio namenjen za njihov smeštaj u Njegoševoj ulici.

Izvor: B92
Foto; Morguefile

Pogledajte još