Imamo sjajnu budućnost, zaslužili smo titulu

BEOGRAD, 2. avgusta 2009. (Beta) - Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Udovičić izjavio je da je njegova ekipa na šampionatu u Rimu pokazala da ima sjajnu budućnost i zaslužila titulu prvaka sveta.

Srbija je u finalu SP u Rimu, posle peteraca pobedila selekciju Španije sa 14:13.

"Ne živimo u prošlosti, gledamo gde smo danas i kakva je budućnost. Ovo je novi, mladi tim i pokazao je koliko može. Zaslužili smo da pobedimo na ovom izuzetno jakom turniru", bio je prvi Udovičićev komentar na konferenciji za novinare.

Selektor Srbije dodao je da je ekipa imala veliku podršku navijača u Rimu i da očekuje zajedničko slavlje po povratku u Beograd.

"Hteo bih da se zahvalim naŠim navijačima ovde, a naravno i brojnim ljudima u Srbiji koji su sve vreme bili uz nas. Znam da slave i znam da ćemo još slaviti", kazao je Udovičić.

Udovičiću su osvajanje titule prvaka sveta čestitali selektori Španije i Hrvatske, Rafa Agilar i Ratko Rudić.

Kapiten "delfina" Vanja Udovičić poručio je da ekipa pobedu i zlatnu medalju poklanja Srbiji.

"Ovu pobedu poklanjamo Srbiji. Zaslužili smo da pobedimo. Ovo je i osveta Španiji za poraz u prvom delu turnira. Mi smo svetski šampioni", istakao je kapiten Srbije.

Strelac dva pogotka u regularnom delu i dva iz peterca Filip Filipović rekao je da je verovao u ekipu i onda kada joj nije išlo.

"Presrećan sam, golovi nisu bitni, bitna je titula. Uvek sam verovao u ovaj tim i kada nam nije iŠlo. Dokazali smo mnogima koliko vredimo i onima koji nisu baš verovali u nas. Idemo dalje, ova ekipa može mnogo", ocenio je Filipović.

Španija je u prvom delu takmičenja po grupama na SP u Rimu savladala Srbiju sa 11:9.

Selektor Španije Rafa Agilar rekao je da nema šta da zameri svojim igračima.

"Ne vidim da smo na večerašnjoj utakmici uradili nešto loše. Sve je bilo veoma dobro, izuzetno smo se trudili. Moji igrači nisu mogli više od ovoga", zaključio je Agilar.

Pogledajte još