Majci slomio vrat da bi vratio kockarski dug

Osumnjičeni, pozivar prekršajnog suda, nekoliko puta je tukao majku u njihovom porodičnom stanu jer nije želela da rasproda svoje nekretnine i novac da sinu

Obducenti su utvrdili da je žena 19. novembra 2013. pretučena nasmrt. Fatalan je bio udarac u grkljan, a sin ju je najverovatnije udario kolenom.

"Osumnjičeni nije priznao ubistvo. Tvrdi da mu je majka bila bolesna, da je brinuo o njoj godinama i da je umrla prirodnom smrću"
, kaže za “Blic” izvor iz beogradske policije i dodaje da je motiv koristoljublje.

Policija posle zločina nije imala rezultate obdukcije, ali je sin odmah bio “sumnjiv”. Nedostajali su samo dokazi i motiv.

"Policajci su ispitali njihove rođake i komšije, a obducenti su obavili još i nekoliko dodatnih veštačenja kojima je potvrđena nasilna smrt. Tako se došlo i do saznanja da je Zoran i ranije tukao majku, pa je čak jednom zbog toga intervenisala Hitna pomoć. Pre dve godine, izbacio ju je iz porodičnog stana na Bulevaru Arsenija Čarnojevića u Novom Beogradu. Utočište je na nekoliko meseci pronašla kod rođaka, pa se vratila u stan"
, objašnjava naš sagovornik.

Osumnjičeni sin je na Institutu za sudsku medicinu posle obdukcije preuzeo majčino telo i obavio kremaciju.

U toku istrage, policija je došla i do motiva.

"Zoran se kockao i upao u dugove. Zato je tražio od majke da proda stan i nekoliko lokala. Ona je to, međutim, odbijala i zato ju je tukao"
, podvlači naš izvor.

Sa prikupljenim dokazima policija je krenula u akciju i u ponedeljak Zorana uhapsila na radnom mestu u Prekršajnom sudu. Njegove kolege bile su iznenađene hapšenjem, navodeći da nikada ne bi od njega očekivale da počini takav zločin.

"Znamo da je Zoranu umrla majka, a i doneo je račune od sahrane da mu se refundiraju troškovi. Bio je povučen čovek, ali ni pre, a ni posle smrti njegove majke nije bilo ničega u njegovom ponašanju što bi ukazalo da je sposoban za takav zločin"
, rekle su Zoranove kolege.

Zoran L. je iz suda odveden u policiju, gde je u prisustvu advokata saslušavan dva sata.

"S njim se razgovarali inspektori Trećeg odeljenja. Predočili su mu sve dokaze, rezultate obdukcije, veštačenja, izjave rođaka o maltretiranju majke... Uprkos svemu, negirao je da je ubica. Tvrdi da je bila bolesna, stara i da je umrla prirodnom smrću"
, kažu u policiji, navodeći da je Zoranu posle saslušanja određeno zadržavanje.


Blic

Pogledajte još