CESID: Vučić će biti kandidat na više pozicija

0

Programski direktor CESID-a Đorđe Vuković ocenio je danas da će glavni adut Srpske napredne stranke (SNS) na predstojećim izborima biti predsednik te stranke Aleksandar Vučića, za koga je rekao da će biti kandidovan na više pozicija.

Foto: Medija Centar

“Predstojeći izbori donekle menjaju političku situaciju. SNS će da iskoristi trenutnu popularnost Aleksandra Vučića i kandidovaće ga na više mesta”, izjavio je Vuković za Radio-televiziju Srbije (RTS).

On je rekao da će SNS biti glavna snaga buduće vlasti, ali i da očekuje da Demokratska stranka (DS) može da ostvari dobre rezultate, ne toliko relevantne da uzme učešća u vlasti, nego da bude značajna opozicija.

“Najverovatnije da će SNS biti stožena stranka koalicije, da li samostalno ili u nekoj koaliciji, to ćemo moći da kažemo posle izbora”, naveo je Vuković.

On je istakao da oko sedam miliona evra košta izborna lista koju će stranke koristiti tokom izborne kampanje.

Upitan o ponovnoj pojavi belih listića, Vuković je kazao da oni nisu masovna pojava, jer se kreću izmedju jedan i dva odsto više nego što je uobičajeno.

O izjavi predsednika SNS-a Aleksandra Vučića da tu stranku očekuje “do sada najprljavija kampanja”, Vuković je rekao da je izborni proces “relativno pristojan u odnosu na druge zemlje”.


Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.