Toma Fila: Ubice su lakše za saradnju od političara

Fila je branio najvažnije ljude u državi - Slobodana Miloševića, Jovanku Broz, Borku Vučić, Žarka Lauševića, ceo vrh SPS i osuđene za 700 ubistava, a u pravosuđu je upamćen po stavu da će "ako treba braniti crnog đavola". On pak tvrdi da su ubice lake za saradnu, za razliku od političara.

"Moralne dileme da li ću braniti nekog ko je okrvavio ruke raščistio sam odavno sam sa sobom. U momentu kad uđeem u sudnicu prestajete da budte čovek i postajete advokat jer je to mesto nije za emocije", kaže Fila.

Bivšeg predsednika Slobodana Miloševića je okarakterisao kao tvrdoglavu, ali upečatljivu ličnost.

"Njemu nikada istinski nije bilo stalo da u Hagu dokaže svoju nevinost. Pričao je da bi voleo da uveri svet šta se zaista dešavalo na prostorima SFRJ. Bio je tvrdoglav. U Hagu je sam pokazao neka dokumenta koja mu nisu išla u prilog. Ali najstrašnije što sam doživeo u tom procesu bila je činjenica da su dokumenta koja su korišćena protiv njega u Hagu stigla iz Beograda u Tribunal u dve najlon kesena kojima je pisalo "Dolče vita" (sladak život). Tadašnji načelnik generalštaba Nebojša Pavkovićć je strogo poverljive državne tajne predao u dve najlon kese", otkriva Fila.

Izvor: NašeNovine, Dnevno.rs

Pogledajte još