LSV sutra odlučuje o izborima

0

LSV doneće sutra, na sednici Glavnog odbora, odluku kako će i sa kim izaći na vanredne parlamentarne izbore, rekao je zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš.

Foto: lsv.rs

Stav LSV je da je važno da se sve partije koje baštine gradjansku ideju ujedine, sednu za jedan sto i razgovaraju, rekao je Kostreš u izjavi Tanjugu

“Treba da napravimo zajednički front, a u ovom trenutku ne bih licitirao ko će biti u tom frontu i ko će biti na njegovom čelu”, istakao je Kostreš, dodajući da je bitno “napraviti zajedničku grupu koja će biti alternativa aktuelnoj vlasti, naročito SNS”.

Kostreš je naglasio da formiranje tog bloka očekuju i gradjani Srbije koji baštine isti sistem vrednosti.

Po njegovim rečima, LSV je spremna da razgovori i sastanak budu održani u Novom Sadu, ukoliko je, kako je kazao, problem da se dogovore gde bi bio održan u Beogradu.

“Nije problem da to bude i jedan novi način udruživanja, a ne samo koalicioni”,
rekao je Kostreš, dodajući da savez sa Borisom Tadićem i strankom Dušana Petrovića dolazi u obzir, ali je istakao “da iz te priče ne treba isključivati ni LDP koji je, kako je rekao, prirodni saveznik, kao i SDU, stranke nacionalih manjina i sindikate.”

“Ako želimo da napravimo jedan blok koji bi zastupao gradjansku Srbiju onda u njemu mora da ima mesta za sve koji dele jednaka ubedjenja, kao i mi”
, rekao je zamenik predsednika LSV.

Na pitanje da prokomentariše ponovno aktuelizovanje priče o koaliciji LSV-LDP-URS, Kostreš je rekao da je LSV spremna da razgovara sa LDP-om jer je to, kako je ponovio, njen prirodni partner sa kojim je i ranije saradjivala.

Na pitanje da li to važi i za URS, Kostreš je rekao da je ” prvo pitanje razgovor na bilateralnoj osnovi LSV-LDP, pa onda sve ostalo”.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.