Pajtić: Priče o Tadićevom frontu spinuje SNS

"Očito je režimu u interesu da unosi takvu vrstu nesporazuma u javni život. Tadić je dao izjavu kojom je očigledno demantovao takvu intenciju. Uostalom i Liberalno demokratska partija se ogradila od takve ideje", kazao je Pajtić za Radio-televiziju Vojvodine.

On je dodao da ne vidi koje bi to snage mogle da naprave nešto što bi se zvalo front jer to "pretenciozno zvuči".

"Čini mi se da se više radi o spinu od strane režima i SNS da bi se oslabile pozicije DS na ovim izborima nego o nekom realnom bloku ili kolaiciji starnaka koje bi na te izbore izašle", kazao je Pajtić koji je i pokrajinski premijer.

Upitan u kojoj meri će rezultati parlamentarnih izbora odrediti i političku scenu u Vojvodinu u smislu eventualnih vanrednih pokrajinskih izbora, Pajtić je rekao da su pokrajinski izbori i republički izbori dramatično drugačiji kada je tema u pitanju i kada je opredeljivanje birača u pitanju.

"Sigurno da su u Vojvodini u većini oni birači koji su protiv autoritarnosti, protiv one vrste atmosfere koju nameće režim koju smo imali 90-tih gde je život i smrt građana zavisio od toga da li je vođa ustao na levu nogu ili je to da li ćemo ići u pravu evropskih integracija ili s NATO paktom zavisilo od toga da li je pater familijas uzeo lekove taj dana ili ne", kazao je Pajtić.

"Mi na takvu vrstu atmosfere ne pristajemo i sigurno da će pokrajinski izbori koji će se dogoditi 2016. vrlo jasno oslikati ovakvo raspoloženje građana pokrajine", naveo je Pajtić.

Izvor: Blic
Foto: Beta - Dragan Gojić

Pogledajte još