Šta muškarci misle kada kažu...

To su samo neka od "ženskih" pitanja, a urbani mit da muškarci misle jedno, a govore drugo razbija saradnik Kosmopolitena Frenk Kobola.

"Za razliku od uvreženog mišljenja, mi ne volimo da igramo igrice s vama. Kad nešto kažemo, to i mislimo", kaže Kobola koji je sastavio i listu najčešćih nesporazuma.

Evo što muškarci misle kad kažu:


Svejedno mi je, ti izaberi

Ovo mislimo doslovno, bez izuzetaka, bez pritisaka. Ako ste nas pitale šta ćemo da jedemo za ručak, a mi kažemo da vi odlučite, to znači upravo to. Da nam je svejedno. Ponekad vam prepustimo odluku, kaže Kobola, jer ne želimo da izazovemo svađu. Npr. kad žene pitaju svoje buduće muževe kakav bi buket trebalo da izaberu za venčanje. Kobola savetuje da žena u takvoj situaciji jednostavno donese odluku i zaboravi na postavljeno pitanje. Velika je greška nastaviti s podpitanjima poput "Jesi li siguran?"

Možemo li o tome da pričamo kasnije?

Ne želimo da budemo bezobrazni, ali ne možete očekivati od nas da raspravljamo o nečemu za vreme finala Lige šampiona, naglašava Kobola. Muškarci ne mogu da rade dve stvari u isto vreme. Odnosno, ako gleda utakmicu ili omiljenu seriju, bolje je da pričekate da se ona završi kako biste dobile njegovu potpunu pažnju. Naravno, ako se dogodi nešto bitno, a on i dalje ne želi da isključi TV, to je već znak za uzbunu.


Baš ti je draga prijateljica

To je to, mislimo da je baš draga ili prijateljski nastrojena, a ne da smo se zaljubili u nju preko ušiju, kaže Kobola.

Izgledaš baš lepo

Obukle ste novu haljinu? Mi je nećemo primetiti. Uglavnom je tako. Videćemo da izgledate lepo i to ćemo vam reći. To ne znači da inače izgledate ružno, kaže Kobola.
U većini slučajeva, ako dobijete kompliment da vam nešto lepo pristaje, biće to poruka da u tome izgledate seksi.

Ti nisi kao ostale devojke

Ako kažemo da niste kao normalne cure, to ne znači da mislimo da ste čudne, kaže priznajući da i u tome ima nešto istine. Možda ste im čudne, ali na pozitivan način.

Izvor: 24sata

Pogledajte još