Naučnici savetuju kako da vam grudi duže budu čvrste

0

Keli Bruk, Kim Kardašijan, Miranda Ker, Gvinet Paltrou su samo neke od žena koje u poslednje vreme ne nose grudnjak. Mnogi su se začudili jer je opšte poznato da su brushalteri korisni i da osim što podižu grudi, duže ih održavaju čvršćim i mladima i sprečavaju bol u leđima. Ali da li je to stvarno istina?

Najnovije istraživanje pokazuje da baš i nije. Tačnije, redovno nošenje grudnjaka može da pridoda upravo spomenutim problemima.

Kako su uočili francuski naučnici, nenošenje grudnjaka zapravo uzrokuje jačanje mišića grudi pa se one na neki način same duže održavaju čvrstima.

“Mnoge žene kod kuće ne nose grudnjak iz razloga jer im je tako udobnije. Ali to je i zdravije. Osim toga, mišići grudi ostaju jači, a poboljšava se i kvalitet kože grudi”, pojasnio je profesor Rouillon sa Univerziteta Besançon koji je i vodio istraživanje.

Svesni da će se žene teško odreći grudnjaka, naučnici su ponudili nekoliko saveta kakve je grudnjake dobro odabrati – moraju da budu udobni, ništa ne sme da pritiska bilo koji deo tela i mora da bude prave veličine i napravljen od prirodnih materijala.

Izvor: 24sata

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.