Pet pravila za modernu ljubav: Definitivno bez seks na prvom sastanku!

Između ostalog, rezultati su pokazali da je 41 odsto žena spremno da plati račun na sastanku sa (potencijalnim) partnerom. A čak 52 odsto ispitanika složilo se da je bolje odmah znati ako stvari ne funkcionišu kako treba, nego imati lažnu nadu.

Evo nekoliko modernih pravila:

Ako muškarac pozove, žene plaćaju
Pre se očekivalo da će muškarac platiti račun, kasnije se taj isti račun delio, a u današnje vreme stvar je otišla korak dalje: istraživanja pokazuju da je 41 odsto žena spremno da plati račun, ako ih je muškarac pozvao na sastanak. Znači, dovoljno je samo da pozovete ženu da izađete i imate besplatan obrok!

Potrebno je 15 minuta da vidimo ima li hemije
Da bismo ustanovili da li između nas i partnera ima hemije, danas nam je potebno celih 15 minuta. Jednak broj muškaraca i žena, njih 31 odsto, reklo je da im je upravo 15 minuta bilo dovoljno da shvate da li je ovo bila dobra ideja ili poptuni promašaj. No, bez brige, samo je 12 odsto onih koji kažu da bi istog momenta otišlo sa “dejta" ukoliko bi shvatili da osoba koja sedi naspram njih nije pravi izbor.

Iskrenost kao najbolja opcija
Ako ti se ne sviđa osoba sa kojom si na sastanku - reci joj. Čak 52 odsto ispitanika složilo se sa time da je bolje odmah saznati ako stvar ne funkcioniše, nego imati lažnu nadu. Naravno, postoje razni načini na koje to možeš reći, a većina ispitanika preferira onaj nežniji.

Treba pričekati sa seksom
Iako nas brzina svega oko nas tera da što brže uskočimo u krevet sa novom osobom, 80 odsto ispitanika kaže kako je još uvek bolje pričekati sa seksom. Definitivno ne na prvom sastanku, a svaki sledeći na kome nema seksa povećava šanse da ćete ući u kvalitetnu vezu.

Javljanje nakon sastanka

Pre se govorilo da bi trebalo čekati 3 dana, ali žene se sa time ne slažu - 48 odsto njih voli da se javi muškarcu u roku od 48 sati, a muškarci su još uvek za opciju “hard to get.” Oni smatraju da je bolje pričekati i do 3 dana. Barem tako tvrdi njih 68 odsto.

Izvor: 24sata

Pogledajte još