Tinejdžerka osuđena za prisiljavanje vršnjakinja na prostituciju

0

Sud u Otavi proglasio je danas jednu tinejdžerku krivom za regrutovanje vršnjakinja na Fejsbuku i prisiljavanje na prostituciju.

Tužilaštvo traži izricanje maksimalne zatvorske kazne od 14 godina za niz optužbi, uključujući i namamljivanje dece, od koje je najmlađe imalo 13 godina, na pornografiju, napad i prisilno zatočeništvo.

Još dve tinejdžerke, njene saučesnice, priznale su krivicu i osuđene su prošle nedelje na trogodišnje zatvorske kazne, pošto ih je policija osumnjičila za namamljivanje na drogu i alkohol devojčica koje su potom bile pretučene i upućene na seks u toaletu.

“Zloglasni” ženski trio imao je 15-16 godina kada su uhapšene u junu 2012.godine pošto su “operisale” na fejsbuku frazama – “zvučite kao kul (cool) devočice” i “koliko imaš godina, trebalo bi da kuliramo zajedno”.

One su zatim bile pozvane na “druženje” sa okrivljenim tinejdžerkama, naveo je tužilac da bi zatim bile “ohrabrivane” ili primorane da uzmu drogu i upućene da budu “poslovna pratnja”, a ukoliko bi odbijale, “zloglašni” ženski trio ih je ucenjivao i tukao.

Izvor: Blic/ foto: AP/Ilustracija

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.