Svaka čast: X Factor rekao NE eutanaziji pasa

Poznatim ličnostima iz Bosne i Hercegovine koje se bore protiv izmene Zakona o zaštiti i dobrobiti životinja pridružili su se pevačica i članica žirija u šou „X Factor Adria“, Kristina Kovač, bend „Doktori“ i Haris Ćato. Kristina i trenutno najpopularniji pevači među tinejdžerima snimili su video u kome im društvo prave i dve mačke. Svi zajedno rekli su NE eutanaziji napuštenih životinja u BiH!

„Mi smo tu da vam kažemo da sprečite izglasavanje zakona da se životinje ubiju ako ih niko ne udomi posle 15 dana. Pogledajte koliko su slatka ova stvorenja i sprečite ubijanje životinja.“ – poručuje Kristina u video poruci.

Inače, u Bosni i Hercegovini se građani masovno okreću protiv surovog zakona koji propisuje ubijanje napuštenih životinja. Poznate ličnosti sve više podržavaju udruženja za zaštitu životinja u borbi protiv sprovođenja dopuna i izmena zakona koji je u decembru prošle godine poslaničkom većinom izglasan u parlamentu BiH.

Dopunu spornog zakona predložila je poslanica Nermina Zaimović Uzunović na osnovu podatka da u BiH ima 50.000 napuštenih pasa koji po njenoj proceni ugrožavaju bezbednost građana.

Sve popularniji “Doktori”, ali i mladi Haris Ćato imaju armiju obožavatelja koji prate svaki njihov korak, pa je lepo što su momci odlučili da na početku karijere svoju popularnost usmere na propagiranje humanih ideja.

Pogledajte video!

Izvor: zivotinje.rs