Istorijske ličnosti koje možda uopšte nisu postojale

Homer najpoznatiji pisac iz antičke Grčke je navodno živeo između 8 i 10 veka pre nove ere. Pošto nedostaje tačnih pisanih podataka, veruje se da su "Ilijada" i "Odiseja" dela više pisaca.

Robin Hud poznat je kao junak borbe za siromašne i potlačene, ali istoričari još uvek nisu uspeli da dokažu pravi identitet hrabrog odmetnika. Osim njegovog identiteta, spore se i oko toga da li je Robin Hud bio plemić ili čovek iz naroda.

Lao Cu, otac taoističkog vjerovanja i Konfučijev kolega, živeo je u 6. veku pre Hrista. Neki istoričari smatraju kako je on izmišljena figura i kombinacija nekoliko različitih filozofa.

Džon Henri je rob slavljen zbog toga što je navodno sam iskopao tunel u trci protiv mašine za bušenje i pobedio je. Iako je postojao čovek pod tim imenom, istoričari nikada nisu dokazali da se spomenuta trka zaista dogodila.

Vilijam Šekspir jedan je od najpoznatijih dramatičara i pisaca svih vremena. Neki izvori navode kako je Šekspir zapravo bio glumac, i pitaju se kako je moguće da čovek bez obrazovanja napiše onoliko slavnih i kvalitetnih drama.

Vilijam Tel je postao švajcarski heroj kada je pogodio strelom jabuku postavljenu na vrh glave njgovog sina. Istoričari ne mogu da nigde da nađu da je postojala osoba sa takvim imenom, a priča deluje kao da je potekla iz skandinavska mitologije.

U videu pogledajte za koga još "All Time 10's" navodi da se sumnja u njihovo postojanje.

Izvor: index.hr

Pogledajte još