Živković: Tužiću Tadića za klevete

Foto: Medija centar

Živković, bivši premijer i funkcioner DS je rekao Tanjugu i da ga je "vrlo neprijatno iznenadanila besmislena izjava Tadića, kojom je najavio izlazak iz DS".

"U kojoj će on stranci biti, to je njegova potpuno lična stvar, ali neistine i uvrede koje su izrečene na moj račun u toj izjavi su apslotuno nešto što je prevazišlo svaku meru", rekao je on.

Istakavši i da je "potpuna laž" to sto je Tadić rekao na konferenciji za novinare, Živković je naveo i da je dok je sam bio premijer započela samo jedna privatizacija sa spiska od 24 privatizacija čije preispitivanje traži EU.

"To je privatizacija kompanije Putnik i ta privatizacija je sporna zato što je država 2006. pokušala da prevari kupca, a ne zbog načina na koji je privatizacija izvršena 2003. godine"
, rekao je on.

On je naveo i da se u tom kontekstu pominje i smederevski "Sartid" dodavsi da "to nije privatizacija već prodaja iz stačaja i nema nikave veze sa Vladom Srbije".

"Generalno, ni za to, a ni za bilo šta drugo za mojih 53 godine i deset godina koliko nisam više na mestu premijera protiv mene nije započet bilo kakav predistražni, istražni ili bilo kakav krivični postupak", rekao je Živković.

On je istakao i da je "u tih deset godina Tadić osam godina bio na mestu predsednika države i bio "bog i batina" u Srbiji tako da je mogao da proveri bilo kakve sumnje u bilo kakvu nezakonitost mog poslovanja bu privredi ili na mestu predsednika vlade".

Živković ističe i da "generalno misli da je jako tužno za čoveka koji je osam godina bio na mestu predsednika Srbije da sebi dozvoli da njegova politička i bilo kakva javna karijera bude završena gomilom laži".

"Zbog svega izrečenog ja ću nakon konsultacije sa svojim pravnim savetnicima verovatno građanina Tadića tužiti pred nadležani sudom zbog krivičnog dela klevete"
, zaključio je on.

Pogledajte još