Obradović: Đokoviću je prioritet povratak na prvo mesto!

"Novak je dosta iscrpljen i rekao je da želi da se što bolje spremi za nastavak sezone. Prioritet mu je da se vrati na mesto broj jedan. Odigrao je toliko velikih mečeva za ovaj tim i bitno je da se razume
da je on i dalje deo ovog tima",
rekao je Obradović na konferenciji za novinare u Novom Sadu.

Obradović je kazao da je bitno da se srpski tim širi.

"Janko Tipsarević se oporavlja, Viktor Troicki je suspendovan, nismo kompletni... Širimo tim, ovde su igrači koji su učestvovali već u Dejvis kupu, a imamo i talente poput Nikole Milojevića i Peđe Krstina koji tek dolaze", kazao je Obradović.

Duel će otvoriti meč Ilije Bozoljca i Federera, koji su se jednom u karijeri sastali na Vimbldonu, kada je Švajcarac pobedio sa 3:1.

"To može da mi pomogne, ali i da mi oteža posao. Bio veoma gust meč. Daću sve od sebe, pokušaću bar da ga namučim. Nač cilj je da dođemo do trećeg dana", rekao je Bozoljac.

On je kazao da je Đokoviću žao što nije sa ekipom u Novom Sadu.

"Federer je verovatno imao plan, a odluku je možda doneo dva-tri dana pre meča. Novak ne bi imao dovoljno vremena da se pripremi da odigra na potrebnom nivou i da je došao... Žao mu je što nije sa nama", rekao je Bozoljac.

Posle Bozoljca i Federera, na teren će izaći Dušan Lajović i pobednik Otvorenog prvenstva Australije Stanislas Vavrinka.

"Gledao sam Vavrinkino finale sa Rafaelom Nadalom i imam utisak da bi Vavrinka dobio i da se Nadal nije povredio. Setite se da je u drugom setu napravio brejk dok je Nadal bio fit. U neku ruku, dotle je bio dobar meč, a sve posle toga je bilo i bez veze", kazao je Lajović.

Prema žrebu, u subotu bi u dublu trebalo da se sastanu Nenad Zimonjić i Filip Krajinović sa Markom Kjudinelijem i Mihaelom Lamerom.

"Prijatno smo iznenađeni Federerovom odlukom, kako mi tako i publika. Ne ide nam u prilog što su došli sa dva najjača igrača. To će biti sjajno iskustvo", rekao je Zimonjić.

Beta

Pogledajte još