Trik: Kako da smršate za samo 24 sata

1. Ispravite leđa

Jedan od najlakših načina da odmah izgledate mršavije je da ispravite kičmu. Uspravite ramena, uvucite stomak i izbacite grudi prema napred. Ne samo da ćete izgledati mršavije, već ćete i automatski biti viši a vizuelno to daje utisak tanje osobe. Ako ste pogrbljeni, vaša težina nije ravnomerno raspoređena po vašem telu pa izgledate još deblje nego što zapravo jeste. Dakle, ukoliko želite izgledati mršavije vodite računa o tome da se uvek držite leđa uspravno, a to će dobro delovati i na vašu kičmu.

2. Pronađite pravu veličinu grudnjaka

Neka istraživanja su pokazala da čak 80 posto žena nosi pogrešnu veličinu grudnjaka. Znamo da nije lako pronaći savršen grudnjak, posebno ako znate da svaki proizvođač ima vlastite veličine. Savršen grudnjak je onaj koji je udoban za nošenje. Sa ispravnom veličinom grudnjaka žena izgleda vitkije, ima lepše držanje i mnogo se bolje i ugodnije oseća. Uložite malo vremena, izmerite svoje poprsje i pronađite grudnjak koji će vam savršeno odgovarati.


4. Svežite kosu u rep

Frizura itekako utiče na celokupni izgled, a odabir pravilne frizure može vas učiniti višom i mršavijom osobom. Savršen način za postizanje mršavijeg izgleda je da skupite kosu u konjski rep. Dakle, svežite kosu, a sa strane možete ostaviti nekoliko pramenova da slobodno padaju, uz to odaberite prikladnu odeću i spremni ste.

5. Izbegavajte namirnice koje uzrokuju nadimanje i pijte vodu

Ako ste skloni nadimanju trebali biste pripaziti šta, kako i kada jedete. Izbegavajte namirnice koje uzrokuju nadimanje i isprobajte čajeve za izlučivanje vode iz tela. Nadutost i skupljanje vode je problem mnogih žena i može nas učiniti težima čak i do nekoliko kilograma.

Izbegavajte prekomerni unos soli, pijte mnogo tečnosti (najbolje vode) i čajeva kako bi izbacili višak tečnosti te na taj način izgledali i mršavije.

6. Vežbajte

Vežbanje nikad nije uzaludno, čak i ako na raspolaganju imate samo 24 sata. Posebnu pažnju obratite na vežbe za tonus i oblikovanje tela. Radite trbušnjake, dižite tegove i probajte te vežbe izvoditi barem nekoliko puta nedeljno.

Izvor: 24sata

Pogledajte još