Dr. Oz: 3 međunarodne tajne mršavljenja

opularni doktor Mehmet Oz otkrio je u svojoj emisiji tri međunarodne "tajne“ koje osiguravaju mršanje. Ako ih uključite u svoju svakodnevnu ishranu, učinak može biti kumulativan i može da omogući gubitak od osam kilograma kroz 12 meseci.

Međunarodna tajna br. 1: Mađarska

"Proces koji koriste kako bi spremili povrće je tajna koja Mađaricama osigurava mršavljenje. Gotovo da i nema kalorija u kiselom povrću, stoga ono predstavlja idealnu hranu za mnoge", objasnio je dr. Oz pravi značaj zakiseljenog povrća.

Sirće koje se pri tom koristi može olakšati gubitak suvišnih kilograma ili ipak sprečiti debljanje. Sa druge strane, kod ovakvog povrća treba obratiti pažnju na količinu soli i šećera koju sadrži.

Međunarodna tajna br. 2: Švajcarska

Tajna vitkog struka Švajcarki leži u jutarnjoj porciji muslija.

"Stalno preporučujem musli osobama kojima je zobena kaša za doručak dosadila. Reč je o žitaricama celovitog zrna, što znači da vas zasite i pomažu da ne posegnete za nečim slatkim", tvrdi popularni televizijski lekar.
Ove žitarice jedite sa mlekom ili jogurtom koji sadrži malo masti (0,9 posto masti), a možete dodati i šaku svežeg bobičastog voća i orašastih plodova.

Međunarodna tajna br. 3: Južna Afrika

"Hrana Južne Afrike je toliko multikulturalna da se zove "dugina kuhinja", ali nije bitno samo ono šta žene iz ovog podneblja jedu kako bi bile mršave nego i šta piju. A to je roibos čaj", objasnio je dr. Oz.

Za razliku od crnog čaja, roibos ne sadrži kofein, što ga čini prikladnim za konzumiranje tokom čitavog dana a posebno osobama koje pate od nesanice, poremećaja spavanja, stresa i napetosti. S obzirom da je prirodno sladak, nije ga potrebno dodatno šečeriti. Probajte da zamenite jednu šoljicu crne kafe ovim čajem i možete da računati na 3,41 kilogram manje u godini dana. Može da se pije i hladan,a može i da se meša sa sokom od narandže. Neki ga koriste čak i za koktele.

Izvor: žena.hr

Pogledajte još