Vojska na putu da spasi ljude zavejane kod Zrenjanina

U Generalštabu je odlučeno da se pošalje jedna jedinica vojske kako bi pomogli građanima koji su u kolonama.

Saobraćaj na toj deonici u potpunoj je blokadi od sinoć u 21 čas, a vetar nanosi i snežne smetove.

(old_image)

Goran Nikolić iz Sektora za vanredne situacije potvrdio je, u javljanju za RTS, da je situacija na tom delu puta zaista dramatična i da je spasilačkim ekipama jako teško da se probiju do zavejanih ljudi.

On je rekao da očekuje brzo reagovanje Vojske Srbije, koja bi svojim tenkovima, tegljačima mogla da razbije snežne nanose, jer putarska preduzeća, iako su angažovala svu mehanizaciju koju imaju, nisu uspela da se probiju do nekih zavejanih vozila.

Snežni nanosi u pojedinim delovima iznose i preko dva metra tako da mašine za čišćenje puta uopšte ne mogu da se približe kritičnoj deonici.

(old_image)

Pretpostavlja se da je trenutno zavejano oko 50 vozila, a tačan broj onih koji su ostali u vozilima se ne zna. Ima i kamiona koji su se preprečili na putu pa dodatno otežavaju situaciju.

Zastoj na putu Perlez - Stajićevo nastao je u četvrtak uveče, kada su se zaglavila dva šlepera, i potom se stvorila kolona automobila, koji su potom ostali zarobljeni
u smetovima koje je stvarao jak vetar.

Iz ''Puteva Srbije'' apeluju na sve učesnike u saobraćaju da zbog nepovoljnih vremenskih prilika i otežanog odvijanja saobraćaja koriste zimske gume i budu posebno oprezni, prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i poštuju ograničenja brzine i postojeću signalizaciju

Foto: twitter
Izvor: Blic

Pogledajte još