Rađa: Politika nas nije zanimala, uradio bih isto što i Divac sa zastavom

Bivši košarkaški reprezentativac Jugoslavije i Hrvatske Dino Rađa priznao je da je 1990. godine na prvenstvu sveta bio protiv isticanja hrvatske ili srpske zastave i da bi napravio sličan potez kao tadašnji saigrač Vlade Divac.

Divac je, posle pobede nad SSSR-om u finalu u Buenos Ajresu, prišao jednom od navijača sa zastavom Hrvatske i oteo mu je.

"Divac tada nije uradio ništa što ne bih i ja. Mi smo tada imali 22 godine. Nije nas interesovala politika i sve što se događalo u pozadini. Mi smo jedino želeli da budemo prvaci sveta. I da se meni približio neko sa srpskom, italijanskom ili bilo kojom drugom zastavom, uradio bih istu, potpuno istu stvar kao Vlade", rekao je Rađa za portal „Indeks".

Divac je posle tog incidenta objasnio da je titulu svetskog šampiona osvojila Jugoslavija i da je želeo da slavi uspeh uz zastavu te države.

Rađa je demantovao i navode koji su se često pojavljivali u pojedinim medijima da je Divac posle meča u Buenos Ajresu zgazio hrvatsku zastavu.

"Mi smo tada igrali za Jugoslaviju, ne za Hrvatsku, ne za Srbiju. I na kraju, svašta se tumačilo i pričalo kod nas. Od toga da je on tu zastavu gazio, da je udario tog čoveka, da je pljuvao... Ako bolje pogledate snimak, videćete da se ništa od svega toga nije desilo", dodao je Rađa.

"Vlade je jedno veliko dete. Takav je bio onda, takav je i danas. On mi je prijatelj bio i prijatelj mi je ostao".

Izvor: Index.hr

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.