Krizni štab zabranio plovidbu Dunavom

0

Na sednici kriznog štaba Sektora MUP-a za vanrende situacije zbog olujnog vetra zabranjena plovidba Dunavom

Takve mere, za sada, nisu preduzete za reku Savu.

Sastanku su prisustvovali načelnik Sektora za vanredne situacije MUP Predrag Marić, načelnik saobraćajne policije Dragiša Simić, načelnik Republicke uprave za javni red i mir general Mladen Kuribak, zamenik direktora policije Branislav Mitrović, zamednik šefa kabineta ministra policije Nikola Nedeljković i komandant žandarmerije Milenko Božović

Na putu kod Perleza, u blizini Zrenjanina, sinoć su se preprečila dva šlepera i potpuno blokirala saobraćaj u dužini oko 400 metara, tako da su ostali zarobljeni kamioni i putnička vozila.

Ministar saobraćaja Aleksandar Antić i vršilac dužnosti direktora Puteva Srbije Zoran Drobnjak otišli su na lice mesta. Antić je rekao Tanjugu da su vlasnici vozila smešteni u dva autobusa koji se greju i da su na tu deonicu, koja je zatrpana snežnim nanosima stigli grejderi – kamioni koji raščišćavaju sneg.

On je naveo da veliki problem stvara jak vetar koji stalno nanosi nove količine snega, kao i da je situacija dosta teška. Takođe, kako je naveo ministar, veliki problem stvaraju teretna vozila koja kada proklizaju zaustave saobraćaj. Prema njegovim rečima, ima vozača koji ne žele da napuste svoja vozila i čekaju da se oslobodi saobraćaj.

On je kazao da se i Vojska Srbije uključuje u rasčisćavanje puteva i apelovao da se ne putuje bez preke potrebe, a naročito da se ne ide ka kritičnim deonicama.

Drobnjak je rekao Tanjugu da je na deonicu Perlez – Stajićevo upućena dodatna mehanizacija iz Preduzeća za puteve Beograd i Srbijaautoputa. “Radi se svim snagama i svim kapacitetima, kompletna mehanizacija i kompletno ljudstvo je prisutno na punktu”, rekao je Drobnjak. On je dodao da je Zimska služba Puteva Srbije od momenta blokiranja te deonice prisutna i prati šta se dešava.

Kako javlja Tanjugov izveštač, ima dosta kamiondžija koji leže u kabinama. Svi koji imaju dovoljno goriva u rezervoaru mogu da se greju, dok oni koji nemaju goriva prešli su u autobuse ili druga vozila. Prisutna je mehanizacija firmi Vojvodina put- Zrenjanin, Vojvodina put – Pančevo, Srbijajaautoputa i Preduzeće za puteve Beograd.

U ovom trenutku, kako se uverio izveštač Tanjugu, moguće je stići samo od Beograda do Padinske skele. Jačina vetra kod Perleza je u pojedinim momentima tolika da može da pomeri automobil ukoliko stoji na ledu.

Na putu od Čente prema Perelzu ima snežnih nanosa i leda na putu.

Zbog nepovoljne situacije, košave koja duva orkanskom jačinom i pravi smetove, kao i pojave leda na teritoriji severnog i južnog Banata, ministar Antić je u saradnji sa MUP noćas dao nalog da se zbog naglog pogoršanja vremenskih prilika u Vojvodini, privremeno zatvore pojedini putni pravci za teški teretni saobraćaj.


Izvor:
B92

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.