5 alternativa brisanju prijatelja sa Facebook-a

0

Često među prijateljima na Facebook-u imamo dosadne rođake i naporne kolege, koje iz čiste pristojnosti ne možemo da obrišemo. Ne očajavajte, postoji 5 načina da takve ljude ne gledate stalno u news feed-u, ali i da im uskratite pristup vašim postovima.

1. Sakrite postove koji vas ne interesuju

Ukoliko vas neki post isuviše nervira, možete ga lako ukloniti – jednostavno ga sakrite. Jedino što bi trebalo da uradite je da kliknete strelicu u gornjem desnom uglu i izaberete opciju “hide”.

2. Organizujte news feed

Ukoliko izaberete opciju “organize who you see in news feed” Facebook će vas uvesti kroz poprilično kratak proces prilagođavanja vašeg feed. ponudiće vam listu prijatelja s kojim niste imali interakciju dugu, a vi možete da izaberete da li ćete ih sakriti, ili ćete ih organizovati po listama.

3. “Krojite” informacije koje vam stižu o prijateljima

Ukoliko vam se prečesto pojavljuju informacije o određenim prijateljima, a ne želite da pratite svaki njihov korak, postoji veoma jednostavna opcija koja će vam u tome pomoći.
Opet kliknite na “Hide”, a zatim možete da izaberete šta želite da vam se prikazuju ubuduće.

4. Ubacite prijatelje u “limited” liste

Facebook je napravio odličnu opciju kojom određenim ljudima možete da ograničite pristup vašim postovima. Ukoliko želite da vam se određeni ljudi pojavlju u malim količinama na news feed-u ubacite ih u listu “Acquaintances”, a ako ne žlite da vide vaše postove, osim onih postavljenih na public dovoljno je da ih dodate u “Restricted” listu.

5. Odredite s kim ćete podeliti neki post

Ukoliko želite da postujete nešto što će isprovocirati određene Facebook prijatelje jednostavno podesite privatnost. Izaberite opciju “Custom” a zatim u polje “Don't Share” ubacite ime onih za koje mislite da ne treba da vide vaš post.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.