"Povratak u budućnost" uskoro kao mjuzikl

Prema pisanju BBC-ja, film će za tu priliku dramaturški prilagoditi pozorištu reditelj filma Robert Zemekis i Bob Gejl, koji sa Zemekisom potpisuje scenario.

U filmu je Foks glumeo mladića Martija MekFlaja koji putuje u prošlost u 1955., i svedoči  prelomnom trenutku u srednjoškolskoj ljubavi svojih roditelja.

"Mjuzikl neće biti samo kopija slavnog originala, već ćemo nastojati da u njemu prenese istinski duh filma", najavio je Gejl. Kako je rekao, u planu je muzika iz filma kombinovana sa potpuno novim pesmama kako bi dobili "svežu i zabavnu novu verziju filma koja pritom zna u celosti iskoristiti sve fantastične prednosti današnjeg pozorišta".

 "Mislimo da je to najbolji mogući način obelžavanja 30. godišnjice filma", kazao je Gejl.

Ova je SF komedija, u kojoj je uz Foksa u glavnoj ulozi igrao Kristofer Lojd, bila ogroman hit, iz kojega su proizašla i dva nastavka.

Režiraće ga Džejmi Lojd, mladi reditelj sa već brojnim uspešnim predstavama na londonskoj pozorišnoj sceni. Njegova produkcija "Povratka u budućnost" uključiće, kako je rekao, "iluzije, vožnju skejtom i brojna druga iznenađenja koja će doneti duh filma, a u isto vreme  ga na svež način predstaviti za novu publiku".

"Povratak u budućnost" pridružiće se tako nizu filmskih hitova iz 80-tih godina prošlog veka koji su uspešno zaživeli i kao mjuzikli, nakon "Prljavog plesa", "Duha" i drugih, a njegova je premijera na West Endu planirana za 2015.

Izvor: index.hr

Pogledajte još