DEJVIS KUP: Vavrinka odveo Švajcarsku na 2-0

Drugi poen Švajcarcima u Novom Sadu doneo je Stanislas Vavrinka savladavši Dušana Lajovića u četiri seta - 6:4, 4:6, 6:1, 7:6 (9:7), nakon što je u startnom duelu Rodžer Federer nadigrao Iliju Bozoljca (6:4, 7:5, 6:2).

Srpski teniser, trenutno 102. na ATP listi, pružio je snažan otpor favorizovanom Švajcarcu i ispunio očekivanja navijača u novosadskom Spensu. Dobio je drugi set, a kada je Vavrinka u nastavku lako poveo sa 2:1 u setovima činilo se da će rutinski okončati duel.

Međutim, Lajović se razmahao u četvrtom i nošen podrškom sa tribina zaigrao sjajno, pa je opasno zapretio da može do do izjednačenja. Brejkom je izjednačio na 3:3, odlicno servirao i blokirao udarce protivnika, pa je set ušao u neizvesnu završnicu.

Lajović nije popuštao ni u taj-brejku, iako je gubio sa 3:0. Napravio je preokret, ali nije iskoristio dve set lopte (6:5, 7:6) propustivši šansu da bude nagrađan za veoma dobru ugru.

Iskusni Vavrinka umeo je da pronađe rešenje u odlučujućim trenucima i na svoj servis okonča borbu posle dva sata i 40 minuta zanimljive igre.

Vodeći poen Švajcarskoj doneo je Rodžer Federer koji je savladao Iliju Bozoljca sa 6:4, 7:5, 6:2.

U nastavku susreta između Srbije i Švajcarske sutra od 15 sati na programu je meč dublova. Za reprezentaciju Srbije nastupiće Nenad Zimonjić i Filip Krajinović, dok će za Švajcarsku igrati Mark Kjudineli i Mihael Lamer.

Pobednik susreta u Novom Sadu igraće u četvrtfinalu Dejvis kupa sa boljim iz meča Kazahstan - Belgija.

Pogledajte još