Astro anatomija: Ovan upravlja glavom i licem, a Škorpija genitalnim organima

Ovan
Upravlja glavom i licem, što su i njegove slabe tačke. Rođeni u ovom znaku su podložni nazebima, izlivu krvi u mozak, migreni, bolestima živaca, osipima kože lica i očnim bolestima.

Bik
Upravlja vratom, malim mozgom, grlom, ždrelom, grkljanom, glasnim žicama i tiroidnom žlezdom. Osoba rođena u ovom znaku je podložna angini, laringitisu, polipima i raku grla. Uglavnom je snažne konstrukcije.

Blizanci
Upravljaju ramenima, šakama, rebrima. Otuda su osobe rođene u ovom znaku podložne reumatizmu, pate od upale laktova i od bolova u rebrima. Merkur, vladajuća planeta, upravlja disajnim organima i većinom nervnih funkcija.

Rak
Upravlja grudima, želucem, grudnim košem, jetrom, sistemom za varenje i metabolizmom, pa zato treba da obratite pažnju na ove delove i na svoju ishranu.

Lav
Upravlja kičmom, arterijama i krvotokom uopšte. Zato je osoba rođena u ovom znaku izložena najviše bolestima srca. Zbog toga, umereno, ali redovno treba da se bavi vežbama i da izbegava život bez kretanja. Sunce, sa svoje strane, upravlja očima, slezinom, pankreasom, semenim žlezdama.

Devica
Upravlja stomakom i njegovim organima, naročito probavnim traktom, slezinom i dvanaestopalačnim crevom, što kod Devica izaziva stomačne smetnje, proliv, upalu slepog creva i trbušne maramice. Deca često imaju pantljičaru.

Vaga
Upravlja bubrezima, mokraćnim žlezdama, jajnicima i kožom. Vaga je sklona psihičkoj neuravnoteženosti, što se manifestuje raznim depresijama.

Škorpija
Upravlja pršljenovima, žučnom kesom, bešikom, genitalnim organima. Osobe rođene u ovom znaku su najosetljivije na venerične bolesti. Mars i Pluton, vladajuće planete, upravljaju rađanjem.

Strelac
Upravlja kukovima, butinama, bedrenim nervom, jetrom i želucem. Bolesti od kojih osobe rođene u ovom znaku treba da se čuvaju su reumatizam, kostobolja, išijas, šećerne bolesti.

Jarac
Upravlja kožom, vezivnim tkivom, kolenima, člankovima i glavnim zglobovima. Saturn, vladajuća planeta, remeti rad bešike i žučne kese.

Vodolija
Upravlja listovima na nozi, zglobovima, cirkulacijom krvi. Uran upravlja nervnim sistemom i hipofizom, kao i polnom žlezdom. Među osobama rođenim u ovom znaku je zapažen najveći broj slučajeva psihosomatskih oboljenja.

Ribe
Upravljaju kostima donjih udova, stopalima, kičmenom moždinom, suznim žlezdama. Neptun ima izvestan uticaj na genitalne organe, ali manji od Marsa koji je najjači u Ovnu i Škorpiji.

Izvor: Stil
Foto: Morguefile

Pogledajte još