Kralj Holivuda: Klark Gejbl

Markantan, razvijen i vragolastog osmeha, mogao je da ima svaku pripadnicu nežnijeg pola bilo da je ona bogata, siromašna, uspešna ili domaćica sa šestoro dece, ali nekako je uvek ostajao unesrećen svojim izborom.

Uprkos savršenom telu, duhovitosti koju je posedovao, harizmi kojom je zračio i bogatstvu koje je stekao, duboko u sebi bio je veoma nesrećan, mračan i u stalnom sukobu sa samim sobom.

Žene su dolazile i prolazile kroz njegov život, brakove je započinjao i okončavao ih, ali nikako se nije dešavalo da se zadrži kraj one idealne. Naizgled srećan brak sa glumicom Kerol Lombard koji je trajao tri godine, prekinut je njenom smrću.

Možda je na večno emotivno nespokojstvo slavnog glumca uticala i činjenica da je još kao dečak ostao bez majke, a i maćeha s kojom je bio veoma blizak umrla je tek što je bio na početku karijere. Rastao je uz surovog oca koji ga je neretko zadirkivao zbog činjenice da je u knjigu rođenih greškom zaveden kao devojčica. To su kasnije mnogi tumači njegove biografije navodili kao mogući faktor za glumčevu izraženu homofobiju. Ipak, neki njegovi savremenici iznosili su i drugačije, uglavnom neosnovane navode koji započinju neproverenim izvorima i bez dokaza. Naime, ističe se da je Gejbl na početku karijere radio kao žigolo za muškarce kako bi napredovao u poslu. Serijski zavodeći žene iza paravana muškarčine imao je veze i sa osobama istog pola, sa starijim ženama i biseksualkama.

S druge strane, tvrdi se da su najlepše dame ondašnjeg Holivuda bile u Gejblovom zagrljaju, između ostalih i Grejs Keli. Sa nekima od svojih ljubavi doživeo je vrhunac sreće, kao što je to bio slučaj sa Kerol Lombard, a nekima je dugovao rani uspon na filmu i ohrabrivanje u trenucima krize i povremenih padova.

Rođen je 01. februara 1901. godine u Kadizu, a preminuo je 16. novembra 1960. godine u Los Anđelesu.

Pogledajte još