Košava nastavlja da "brije", u Banatu orkanski udari

U Srbiji će danas biti pretežno oblačno, u većini krajeva sa slabom, kratkotrajnom kišom, koja će se ponegde u košavskom području lediti pri tlu, a u Timočkoj Krajini očekuje se hladno sa snegom.

Jutarnja temperatura biće od minus četiri do nule, u košavskom području oko minus šest, a u Timočkoj krajini oko minus 14 stepeni.

Najviša dnevna temperatura iznosiće od tri do osam, u košavskom području oko nule, a u Timočkoj Krajini oko minus 10 stepeni.

I u Beogradu će danas biti pretežno oblačno i vetrovito, a tokom dana moguća je kratkotrajna kiša, koja bi se ledila pri tlu.

Vetar će biti jak, jugoistočni (košava) sa udarima olujne jačine.Jutarnja temperatura iznosiće oko minus pet, a najviša dnevna oko minus jedan stepen.

U Srbiji će, prema izgledima vremena do 8. februara u košavskom području biti jak jugoistočni vetar, povremeno olujne, a u južnom Banatu i orkanske snage od oko 30 metara u sekundi.

Do nedelje je ponegde u košavskom području moguća kratkotrajna slaba ledena kiša.

U nedelju će biti bez bitnije promene vremena, zadržaće se oblačno i vetrovito ponegde sa slabom kišom, koja će se u košavskom području lediti pri tlu, a u višim planinama i istočnoj Srbiji sa slabim snegom.

Vetar će u košavskom području biti jak sa udarima olujne jačine, a od ponedeljka očekuje se slabljenje košave i suvo, dok će temperatura biti bez bitnije promene.

Izvor: Mondo
Foto: Beta/Dragan Gojić

Pogledajte još