HAOS KOD BAČKE TOPOLE: Dramatično, ljudi već 12 sati u smetovima!

Situacija je sada već dramatična. Skinuta bankina, vozila u obe trake i oba pravca, jedan bager i nikoga da usmeri vozače pošto se trenutno ni jednom trakom ne moze ni u jednom pravcu. Lokacija: 2 kilometra od OMV pumpe Bačka Topola, reči su kojima je zatražio pomoć čitalac Đorđe koji se nalazi u koloni automobila zarobljenih u snegu na ovoj deonici auto-puta Novi Sad - Subotica.

Kolona automobila koja se formirala sinoć od 19 sati na deonici posle pumpe, na auto-putu posle Bačke Topole, još je zarobljena, napisao nam je Đorđe u imejlu koji je sa mobilnog telefona poslao na mejl adresu portala Kurira.

Snežna drama na ovom delu auto-puta od Bačke Topole prema Feketiću, u smeru prema Novom Sadu, počela je kada se sinoć na 63. kilometru od granice prevrnulo teretno vozilo, rekla je sinoć Aleksandra Ljubenković iz Operativnog centra Auto moto saveza Srbije.

Iz AMSS podsećaju da je na snazi zabrana kretanja za teretna vozila na području Vojvodine i ističu da su ekipe zimske službe krenule na mesto događaja.

U Vojvodini je i dalje teška situacija jer vetar stvara snežne nanose, pa iz AMSS savetuju da se bez preke potrebe ne kreće na put, a posebno ne bez zimske opreme.

Zbog vetra otežano je i u Braničevskom okrugu, na putevima od Požarevca uz Dunav, ali su to manje frekventni pravci. Za vozila preko 3,5 tone zabranjen je ulazak u Srbiju iz pravca Rumunije, Mađarske i Hrvatske.

Izvor: Kurir
Foto: Ilustracija/Beta/Dragan Gojić

Pogledajte još