Petoro zarobljeno u dva zaleđena automobila: Noć nam je trajala kao sto godina

Foto: Ilustracija - Beta - Dragan Gojić

U međuvremenu ostali su i bez goriva, pa samim tim i bez grejanja. Ipak, sreća u nesreći u ovom slučaju je to što je iza njih ostao zaglavljen i Zoran Gluvakov iz Jerkovca, u džipu marke Isuzu.

Kada je Petroviću nestalo goriva, on je sa svojim prijateljima uspeo nekako da se izvuče iz svog vozila i u jutarnjim satima prebaci u džip Zorana Gluvakova.

"Šta da vam kažem, strašno... Noć nam je trajala kao sto godina. Gledamo kako mehanizacije pokušavaju da nasi izvuku, ali ne vredi. Nemamo ni hrane ni vode. Bukvalno smo zarobljeni u automobilu i sva sreća da nema dece sa nama u kolima. Kad se mora, šta ćemo, preživećemo", kaže Radenko Petrović u razlgovoru mobilnim telefonom, jer je prosto nemoguće doći do te lokacije u ovakvim vremenskim uslovima.

Prema rečima načelnika Južnobanatskog okruga Zorana Tasića i komandatna Okružnog štaba za vanredne situacije sva raspoloživa mehanizacija iz Samoša,ali i okolnih mesta, pokušava da ih spase, pošto su ima automobili potpuno zaleđeni, dodajući da se mahanizacija zbog jako vetra i snežnih nanosa jako teško probija do lokacije gde su zaglavljena ova dva automobila.

Tasić kaže da je u stalnom kontaktu sa Sektorom za vanredne situacije MUP-a Srbije i da ukoliko ne budu uspeli da izvuku ljude iz automobila u narednih nekoliko sati, biće pozvani helikopteri Vojske Srbije , naglašavajući da je Vojska obaveštena o ovom slučaju i spremna. Hitna pomoć, je kaže Tasić, spremna da preveze zaleđene putnike na pregled.

Izvor: Blic

Pogledajte još