AZDEJKOVIĆ NAPADNUT: U Sarajevu 20 maskiranin napadača nasrnulo na gej aktivistu!

Napad se desio oko 15 sati u sarajevskom bioskopu Kriterion gde se manifestacija održava, a otkazane su sve projekcije koje su trebale biti održane danas.

''Zbog napada u Kriterionu koji se upravo desio na diskusiji u sklopu festivala Merlinka, sve ostale projekcije za danas su otkazane. Dve osobe su lakše povređene'', piše u kratkom saopštenju Sarajevskog otvorenog centra, organizatora festivala.

Informacija je za portal Radiosarajevo.ba potvrđena i u Operativnom centru MUP-a Kantona Sarajevo.

''Dojavu smo dobili u 15.20 sati. Naši službenici su na terenu i obavljaju uviđaj. Dva lica su lakše povređena'', potvrdili su nam iz Operativnog centra.Nakon napada, pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo izvršili su uviđaj, a povređenim osobama ukazana je pomoć.

"Grupa od dvadeset maskiranih pripadnika Bosanskog nacionalnog fronta upala je na tribinu. Povređena je voditeljka tribine, ali sam ja u redu. Uspeo sam da se odbranim... ", rekao je za Azdejković i dodao da policija nije htela da dođe da obezbedi skup.

Sa Azdejkovićem je u Sarajevo otputovala i Gordana Mitrović, transrodna osoba.

Kako je rekao Azdejković, ona takođe nije povređena u ovom incidentu i dodao da je napad najavljen na "fejsbuku", gde postoji poziv na linč.

Izvor:Alo
Ipak, policija nije došla da obezbedi događaj, iako je pozvana.

Takođe, inteersantno je i da na stanici policije stoji plakat na kojem piše da štiti prava svih, kao i LGBT zastava.

Azdejković je pogođen flašom u leđa, ali nije povređen. Kako nam je rekao, zbog procedure je morao da bude odvezen u hitnu pomoć, ne bi li se konstatovale povrede radi prijave policiji.

Pogledajte još