DEJVIS KUP: Švajcarci u četvrtfinalu, Srbi u borbi za opstanak!

Švajcarska je tako zabeležila treću, odlučujuću pobedu u novosadskom Spensu, a u četvrfinalu će igrati protiv pobednika duela između Belgije i Kazahstana.

Prva dva boda Švajcarskoj su juče doneli Rodžer Federer i Stanislas Vavrinaka, koji su bili bolji od Ilije Bozoljca, odnosno Dušna Lajovića.

Reprezentacija Srbije će se u septembru boriti za opstanak u Svetskoj grupi Dejvis kupa.

Prvi set današnjeg meča obeležila je sigurna igra oba dubla, a jedinu šansu za brejk propustili su Zimonjić i Krajinović u trećem gemu, tako da je pobednik rešen u taj-brejku.

Srpski teniseri su dobro počeli taj-brejk, ali su Kjudineli i Lamer od rezultata 3:3 vezali četiri poena i osvojili prvi set posle 56 minuta igre.

Prvi brejk na meču viđen je u četvrtom gemu drugog seta, a napravili su ga teniseri Srbije, a taj brejk je bio i dovoljan da Srbija izjednači na 1:1 u setovima.

Kao i prvom setu, i u trećem nije bilo brejkova, pa je i on odlučen u taj-brejku. Vrlo brzo su Kjudineli i Lamer poveli sa 5:0 i bez većih problema su izašli kao pobednici i u tom taj-brejku.

Kjudineli u Lamer su bili mnogo sigurniji u četvrtom setu i uz dva brejka doneli su svojoj reprezentaciji plasman u četvrfinale Dejvis kupa.

Pogledajte još