iBag: Pametna torba koja vas sprečava da prekomerno trošite

Ukoliko spadate među one koji preterano troše kada se nađu u šoping centru i konstantno vam je potreban podsetnik da pripazite na budžet, uskoro stiže pametna tašna koja će to činiti za vas. Kompanija Finder.com.au je kreirala iBag, prototip tašne koja se sama "zaključava" ukoliko detektuje da počinjete da rasipate novac.

Ova pametna tašna u sebi sadrži Arduino čip koji će automatski narediti tašni da se zatvori u trenutcima kada je vaša želja za kupovinom najveća. Takođe, tašna poseduje GPS koji upozorava kada se probližite omiljenim mestima za kupovinu. Ukoliko ignotišete upozorenje, tašna će zabeležiti trenutak kada izvučete novčanik, a istovremeno će oislati SMS poruku osobi od poverenja, koja bi trebalo da vas odvrati od kupovine.

Projekat iBag je trenutno u prototip fazi i procesu testiranja, ali postoji mogućnost da postane stvaran komercijalni proizvod. Sajt Finder.com.au trenutno traži testere za iBag, a tašnu prodaje u verziji za žene i muškarce, po ceni od 199 australijskih, odnosno 173 američka dolara.

B.J.

Pogledajte još