Supermen iz Feketića!

Prvo su sklanjali Mašićev Tekst, onda su sklanjali Vučićevo venčanje, onda su sklanjali Milenu Tabaković, onda su ukinuli Razgibavanje, zatim su "vratili" Razgibavanje, onda su spinovali onu glupost "Beograd na Vodi" i počeli da je predstavljaju kao nešto veliko i dobro; onda su oterali Radulovića pa su cenzurisali Tanjug koji je preneo Radulovićevu izjavu; onda su sredili da ne dođe Radulović u "Utisak nedelje", nego Vučić, gde ga je Olja Bećković toliko verbalno i logički našamarala, da su ljudi sa kojima sam gledao komentarisali kako AV izgleda kao da će svakog trenutka da se rasplače; onda su poturili onog mučenog Krstića da providno i jadno svedoči o časti Vučića i njegovog kabineta; onda je Vučić ušao u telefonsku govornicu, skinuo se u plavo odelo i crveni plašt i odleteo u Feketić.
 
(old_image)

Sa jedne strane, bolno je jasno da je u pitanju direktno korišćenje tuđe nesreće zarad sticanja jeftinih političkih poena. Činjenica je i da je Vučić zaista bio tamo po snegu, vetru i ledu, dok su svi drugi sedeli u foteljama i grejali se. Sa druge strane - moderna politika se 90% vremena i svodi na korišćenje tuđe nesreće zarad sticanja jeftinih političkih poena, što nije opravdanje, već više neka "sve-je-to-ista-sorta-i-šta-se-koji-moj-čudite" racionalizacija. Video čovek sliku onog sjajnog momka iz Vojske Republike Srbije kako drži dete u rukama, pročitao reakcije, neki veliki marketinški um mu došapnuo: "O, Veliki Vođo, sad će izbori a ovo biste mogli biti Vi", i Vučić potrčao - brži od metka, jači od lokomotive, u stanju da preskoči visoku zgradu iz jednog skoka i da samim svojim postojanjem ućutka svakog urednika svakog medija u Srbiji kao i da pretrči 40 metara sa detetom u ruci po minusu za potrebe političkog marketinga, a istog trenutka nakon tog slavnog čina, kamera se gasi. Došli su da snime samo njega.

Problem je nastao kada su RTS-ov prilog o tome dohvatili interneti koji su napravili opravdanu sprdnju na račun PPV-a. Naravno, njegova internet mašina, predvođena botovima sa apgrejdovanim softverom koji predvode ove druge što mahom i ne znaju šta je softver, počela je da prijavljuje svaku od kopija ove parodije, pa sve do mere kada su prijavili Twitter profil čoveka koji je postavio snimak i uspeli da ga blokiraju na neko vreme.

(old_image)


Crni Vučiću, crni apgrejdovani botovi, crni SNS-ovci... I znate šta je najtužnije u vezi sa ovom zaista smešnom parodijom od videa? To što je u pitanju zaista samo sprdnja a i nju cenzurišu. Čak i sprdnju koja nije politički napad, nije uvreda časti i ličnosti, već je samo to - sprdnja. Naučite da prihvatite barem jebenu šalu na svoj račun, jer Srbija sve više počinje, zahvaljujući Vučićima, Janezima i Hrvojima da liči na Severnu Koreju, a Vučić na nekog Kim Džong Una. Tuga je što će 42% od ukupnog broja glasača pročitati sutra u određenim dnevnim novinama o tome kako je Vučić heroj, pa će kao moj ćale kada pročita da neka travuljina leči rak, poverovati u to, zaokružiti ime njegove stranke 16. marta na listiću i dati mu apsolutnu vlast da im još četiri godine sipa pomije niz grlo i govori da su u pitanju kavijar i šampanjac.

Inače, ako nekoga interesuje - na spašavanju su angažovani i pripadnici Vojske Srbije, koji se ne kandiduju na sledećim izborima, koji su tamo bili satima, koji nisu zvali kamere da ih prate, koji za javnost nemaju imena i prezimena, koji nemaju mesečne prihode merene u hiljadama evra, nemaju privatne firme, ne žive u palatama i ne voze se blindiranim kolima. Ali, što reče moj prijatelj Nikola Parun: "Dobro je da je kampanja, inače bismo se svi posmrzavali u smetovima". I za kraj ovog teksta bih sa vama podelio jednu staru poslovicu koja kaže: "Ako činiš dobro, ne udaraj u veliko zvono, Aleksandre Vučiću i ne pokušavaj da cenzurišeš internet, jer će se to vratiti protiv tebe i ujesti te za dupe." Dobro, možda sam ja dodao nešto malo na kraju, ali u biti poslovica zaista glasi tako.

Ako ste propustili da pogledate ovu duhovitu cenzurisanu montažu, možete je pogledati ovde u formi videa https://www.facebook.com/photo.php?v=10152177810574557 ili ovde u formi .GIF fajla http://mkerala.com/u/di/CVRG/vuk.gif. Nasmejte se - osmeh će spasiti svet, a ne Vučić.

Pogledajte još