Potpredsednik Izvršnog odbora DS napustio stranku sa još šest članova

Sedam članova Izvršnog odbora među kojima su, osim Jovanovića, Sanja Starčević, Zdravko Stanković, Dragiša Vlahović, Nikola Dimitrijević, Bratislav Živadinović i Dragan petković, podnelo je ostavke u Izvršnom odboru i istupilo iz Demokratske stranke.

"Posle mnogo razgovora sa članovima Demokratske stranke doneli smo odluku da ne želimo više da učesvujemo u donošenju dirigovanih odluka i sprovođenju nedefinisane politike, koja odstupa od izvornih načela stranke", navedeno je u saopštenju sada već bivših članova D

Svoje istupanje iz stranke, članovi dalje obrazlažu time što DS "luta i zbunjuje svoje članove i simpatizere konstantnom promenom politike i poruka koje šalje".

"Na to smo jasno ukazivali na organima stranke, govoreći da je car go, za razliku od njegovih pretorijanaca, koji ga i dalje ubeđuju da ima najlepše moguće odelo"
, kaže se u saopštenju.

Bivši članovi DS su istakli potrebu da se pokaže građanska hrabrost, kao i činjenica da ih "fotelje i funkcije ne zanimaju".

"To dugujemo sebi, članstvu i svim građanima koji 24 godine glasaju i podržavaju ideje za koje se do sada borila Demokratska stranka. Spremni smo da i dalje budemo nosioci ideje demokratije, sloboda i modernizacije sa onima koji mogu da to zaista i ostvare", zaključuje se u saopštenu.

Izvor: Blic

Pogledajte još