fbpx

Rešite se nadutosti uz pomoć ovih 5 namirnica

Ako vam se osećaj nadutosti javlja čak i kada ne preterate s hranom, vreme je da u ishranu uvrstite namirnice koje će vas oslobodite ove neprijatnosti.

Špargla
Špargla je odličan priobiotik i diuretik koji izbacuje toksine iz vašeg organizma tako što podstiče rad organa za varenje.

Ananas
Ananas često mnogi zovu kraljem voća jer je odličan za više zdravstvenih problema. Ovo tropsko voće krajnje prijatnog mirisa i ukusa sadrži lekovite enzime koji se zovu bromelaini, a koji poseduju sposobnost da vare proteine, razrađuju belančevine.

Krastavac
Ovo povrće koje je odlično za iritiranu kožu, poseduje dijetalna vlakna i visok nivo erespina (koji pomaže u varenjeu proteina) koji su super heroji za zdravlje organa za varenje.

Zeleni čaj
Ako pijete zeleni čaj, niste vi toliko neupućeni. Elem, ovaj čaj koji se koristi više od hiljadu godina sadrži tanine, biljne polifenole koji su moćan antioksidant koji pomaže u varenju.

Limun
Limun je po strukturi vrlo sličan digestivnom soku u vašem stomaku, pa limunada (jutarnja) može da i te kako pročisti vaš organizam.

Izvor: B92

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.