Liverpul prihvatio ponudu Reala za Alonsa

BEOGRAD, 3. avgusta 2009. (Beta) - Čelnici engleskog premijerligaša Liverpula prihvatili su ponudu od 32 miliona evra za igrača Ćabija Alonsa i španski fudbaler će ove nedelje preći u "kraljevski klub", preneli su mediji.

Mediji navode da su predstavnici dva kluba tokom vikenda razgovarali o transferu, Liverpul je tražio 30 miliona funti, a Madriđani su bili spremni da plate 30 miliona evra.

Sastanku u hotelu u blizini stadiona Barselone Kamp Nou prisustvovali su generalni direktor Reala Hose Anhel Sančes i finansijski direktor Liverpula Kristijan Parslou.

Dogovor je postignut nakon što je Real povisio ponudu za još dva miliona evra i tako će Alonso za 32 miliona evra preći na Santjago Bernabeu, navode mediji.

Alonso je ranije izjavio da želi da pređe u Real i bude deo novog "galaktičkog" tima, zbog čega se 27-godišnji Španac brzo dogovorio sa čelnicima kluba oko ličnih uslova.

Alonso je u karijeri igrao za Real Sosijedad i Eibar, a 2004. godine prešao je u Liverpul. Za reprezentaciju Španije, sa kojom je prošle godine osvojio Evropsko prvenstvo, nastupio je 61 put uz pet golova.

Pogledajte još